Serveras med kantareller, dill, mandelpotatis och brynt Sandefjordsås.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
10 filéer röding
200 g Kalixlöjrom
1 kg gula kantareller, rensade
1 kg mandelpotatis, skalad
2 st silverlökar, finhackade
100 g skuren gräslök
1 knippe plockad dill
500 g vispgrädde
500 g smör
500 g crème fraiche
3 st citroner
Tillagning
Skär rödingen till fina portioner.
Bryn smöret och låt svalna något.
Värm försiktigt upp crème fraiche och grädde, smaksätt med det brynta smöret, rivet citronskal, pressad citron, salt och peppar.
Koka potatisen i saltat vatten.
Stek kantarellerna tillsammans med löken, salta och peppra.
Salta rödingen och stek på skinnsidan till fin färg.
Krossa försiktigt mandelpotatisen med lite brynt smör och gräslök.
Vi servering: lägg potatis i botten på tallriken. Lägg fisken på och kantarellerna runtom. Garnera med dill och lägg en sked löjrom på fisken, servera med den varma såsen.
På Köksbaren finns alltid tisdagsråbiffen - men tolkas olika varje tisdagkväll. Här serveras den med lök, dijonsenap, picklesgurka, kapris, beta, krassemajonnäs och pepparrot.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.