Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rulltårta med lekfullt mönster, vit chokladganache-fyllning och cream cheese frosting

Recept skrivet av
Martin & Servera
Varje tugga av vår rulltårta är som en smakfull resa genom ett fält av färg och smak. Med sin lekfulla kombination av prickar och ränder i livliga färger kommer den att locka till nyfikenhet.

Ingredienser

Receptet ger: 2 st rulltårtor

Rulltårta röd
  • 3 ägg
  • 180 g socker (2 dl)
  • 120 g mjöl (2 dl)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 50 g filmjölk
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja 
  • ca 1-2 tsk röd pastafärg (prova dig fram till önskad färg). 
Rulltårta vanilj 
  • 3 ägg
  • 180 g socker (2 dl)
  • 120 g mjöl (2 dl)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 50 g mjölk
Vit chokladganache
  • 400 g vit bakchoklad
  • 200 g vispgrädde
Frosting
  • 200 g mjukt smör
  • 150 g florsocker
  • 1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
  • 300 g kylskåpskall cream cheese

Artiklar från receptet

Färskost Debic cream cheese 1,5kg
109129, Debic, Nederländerna
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vit choklad pellets 28% 2,5kg
112288, ÅSÖ AB, Belgien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vispgrädde 36% BIB 10L
385189, Arla® Pro, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Rulltårtbotten

  1. Sätt ugnen på 220 º varmluft. Förbered en bakplåt med ett bakplåtspapper och två spritspåsar.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Den röda: Blanda filmjölken med, vitvinsvinäger, olja och färgen.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt in dem.
  6. Blanda sist ner filmjölken/mjölken och rör försiktigt runt tills allt har blandats.
  7. Häll den vita smeten i en spritspåse och den röda i den andra, klipp av spetsen på påsarna, ca 1 cm, och spritsa ränder på bakplåtspappret, varannan vit och varannan mörk.

    Tips: Om man vill kan man göra prickar, det går snabbare. Spritsa prickarna på ett bakplåtspapper och lägg sedan in pappret i frysen i 10 minuter. Spritsa sedan ur den röda smeten och baka av. 
  8. Baka mitt i ugnen i ca 4-5 minuter, känn på kakan och känn att den är fast men sviktar lite. Blir den bakad en minut för mycket får du en väldigt torr kaka.
  9. Ta ut botten och vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper. Ta en ren bakhandduk, lägg över kakan och rulla den försiktigt till en rulle och låt kakan svalna. 

Rulla tårtan

  1. När tårtan svalnat, rulla försiktigt upp den igen och bred på fyllningen i ett jämt lager. 
  2. Rulla ihop tårtan igen, lite hårdare den här gången. Lägg rulltårtan med skarven neråt. 
  3. Låt den gärna stå i kylen i ett par timmar för att sätta sig innan du skivar den med en vass kniv. Pudra gärna över med florsocker innan servering.

Vit chokladganache fyllning 

  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  2. Värm upp vispgrädden i en kastrull och dra bort från plattan så fort du ser att vispgrädden är på väg att börja koka.
  3. Häll vispgrädden direkt över den vita chokladen och låt stå i ca 5 minuter innan du börjar röra om försiktigt till en jämn smet.
  4. Ställ skålen i kylskåpet och rör om med jämna mellanrum tills ganachen når en bredbar konsistens.
  5. Spritsa eller bred ganachen över kladdkakan. Förvara rulltårtan i kylskåpet ett par timmar så att ganachen stelnar.

Frosting

  1. Vispa smöret tills det blir vitt och fluffigt.
  2. Tillsätt florsockret och vaniljen och vispa i någon minut till.
  3. Tillsätt den kalla cream cheesen och vispa tills du har en tjock och jämn frosting.
  4. Spritsa frostingen på rulltårtan.

Tips

Det kan vara gott med någon frukt eller sylt till denna rulltårta då den blir väldigt söt 

 
 

Artiklar från receptet

Färskost Debic cream cheese 1,5kg
109129, Debic, Nederländerna
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vit choklad pellets 28% 2,5kg
112288, ÅSÖ AB, Belgien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vispgrädde 36% BIB 10L
385189, Arla® Pro, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler tårtrecept

Recept

Klassisk prinsesstårta i ny skrud

Denna blågula prinsesstårta passar bra till student- och midsommarfester.
Recept

Tårta med mangomousse och hallonpannacotta

Elegant och fruktig moussetårta med fräscha smaker, både söt och syrlig. Passar för de flesta tillfällen - till exempel påsk eller mors dag.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.