Tillagning
Rulltårtbotten
- Sätt ugnen på 220 º varmluft. Förbered en bakplåt med ett bakplåtspapper och två spritspåsar.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Den röda: Blanda filmjölken med, vitvinsvinäger, olja och färgen.
- Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt in dem.
- Blanda sist ner filmjölken/mjölken och rör försiktigt runt tills allt har blandats.
- Häll den vita smeten i en spritspåse och den röda i den andra, klipp av spetsen på påsarna, ca 1 cm, och spritsa ränder på bakplåtspappret, varannan vit och varannan mörk.
Tips: Om man vill kan man göra prickar, det går snabbare. Spritsa prickarna på ett bakplåtspapper och lägg sedan in pappret i frysen i 10 minuter. Spritsa sedan ur den röda smeten och baka av. - Baka mitt i ugnen i ca 4-5 minuter, känn på kakan och känn att den är fast men sviktar lite. Blir den bakad en minut för mycket får du en väldigt torr kaka.
- Ta ut botten och vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper. Ta en ren bakhandduk, lägg över kakan och rulla den försiktigt till en rulle och låt kakan svalna.
Rulla tårtan
- När tårtan svalnat, rulla försiktigt upp den igen och bred på fyllningen i ett jämt lager.
- Rulla ihop tårtan igen, lite hårdare den här gången. Lägg rulltårtan med skarven neråt.
- Låt den gärna stå i kylen i ett par timmar för att sätta sig innan du skivar den med en vass kniv. Pudra gärna över med florsocker innan servering.
Vit chokladganache fyllning
- Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål.
- Värm upp vispgrädden i en kastrull och dra bort från plattan så fort du ser att vispgrädden är på väg att börja koka.
- Häll vispgrädden direkt över den vita chokladen och låt stå i ca 5 minuter innan du börjar röra om försiktigt till en jämn smet.
- Ställ skålen i kylskåpet och rör om med jämna mellanrum tills ganachen når en bredbar konsistens.
- Spritsa eller bred ganachen över kladdkakan. Förvara rulltårtan i kylskåpet ett par timmar så att ganachen stelnar.
Frosting
- Vispa smöret tills det blir vitt och fluffigt.
- Tillsätt florsockret och vaniljen och vispa i någon minut till.
- Tillsätt den kalla cream cheesen och vispa tills du har en tjock och jämn frosting.
- Spritsa frostingen på rulltårtan.
Tips
Det kan vara gott med någon frukt eller sylt till denna rulltårta då den blir väldigt söt


