Saftiga kycklingbröst med krispigt skinn serveras med kryddrostade morötter och en len morotscrème med chili och vitlök. De picklade senapsfröna tillför en balanserad syra som lyfter smakerna, medan mustig rödvinssky och ugnsbakad potatis håller samman rätten.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Kycklingbröstfilé
10 st kycklingbröstfilé med skinn
smör till stekning
salt och peppar
4 klyftor vitlök, krossad
Rostade morötter
1 kg morötter med blast
30 g matolja
20 g spiskummin
15 g korianderfrön, mortlade
10 g rökt paprikapulver
salt och peppar
Morotscrème
1500 g morötter
5 klyftor vitlök
2 st chili
2 dl olivolja
30 g citronsaft
salt
Picklade senapsfrön
200 g senapsfrön
5 dl vatten
5 dl äppelcidervinäger
5 dl socker
6 g salt
Tillbehör
rödvinssky
ugnsbakad potatis
krasse
Tillagning
Kycklingbröstfilé
Bryn kycklingbröstfiléerna med smör och vitlöksklyftorna. Låt skinnet bli fint gyllenbrunt.
Baka klart i ugn på 140 grader tills innertemperaturen nått 70 grader.
Rostade morötter
Skala blastmorötter och tillsätt olja och kryddor.
Baka av på 180 grader i ca 20 min.
Smaka av med salt.
Morotscrème
Slanta ner morötter tillsammans med chili och vitlök och baka mjuka i ugn på 180 grader i ca 30 min.
Mixa morötterna i en kannmixer med citronsaft och olivolja.
Smaka av med salt och peppar.
Picklade senapsfrön
Gör en stor batch av picklade senapsfrön. Gott till det mesta.
Koka upp vatten och koka senapsfrön i 1 minut och sila därefter av vattnet. Upprepa 3 gånger till. Häll upp i en burk.
Koka upp äppelcidervinäger, socker och vatten och slå på senapsfröna.
Låt stå i minst 2 timmar.
Servering
Servera kycklingfilén med rostade morötter, morotscrème och gärna ugnsbakad potatis.
Koka upp en god rödvinssås gjord på kycklingfond och klicka i picklade senapsfrön.
Hönsfärsburgare med krispsallad, silverlök, dragondressing, plommontomater och inlagd gurka
Äntligen kan Kronfågel i samarbete med Martin & Servera presentera en nyhet gjord på hönskött – en fantastiskt god och smakrik hönsfärsburgare. Denna burgare görs på köttet från värphöns, en råvara som annars inte tas tillvara fullt ut. Men nu blir det ändring på det och vi kan nu njuta av en klimatsmart och hälsosam hönsfärsburgare. En burgare god i dubbel bemärkelse.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.