Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sallad med krispiga halloumifritters

Recept skrivet av
Fontana
Äntligen sommarlunch! Frasiga små fritters toppar en mättande och härligt smakrik sallad. Rosta de kokta linserna med sötpotatisen i ugnen för mera krisp. Toppa med tahini.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 2 dl gröna linser eller belugalinser
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 dl tahini 
  • 3 citroner, saften 
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g rödkål
  • 500 g körsbärstomater
  • 150 g blandad sallad
  • 800 g Fontana Halloumi eller Grilloumi®
  • 2 dl majsstärkelse
  • 2 gröna chilipepparfrukter
  • Fontana Olivolja Originalet 
  • salt och svartpeppar

Tillagning

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Koka linserna al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. 
  3. Skala och tärna sötpotatisen ca 2 x 2 cm. 
  4. Lägg tärningarna på en plåt med bakplåtspapper, salta, peppra och häll på lite olja. 
  5. Rosta i 20-25 minuter tills potatisen är mjuk och har fått färg. 
  6. Vispa samman tahini med saften av 2 citroner. 
  7. Finhacka vitlök och tillsätt. 
  8. Rör ner ½ - 1 dl kallt vatten till en krämig sås. Häll i mer vatten om du vill ha den tunnare. Salta och peppra. 
  9. Strimla rödkålen fint och massera med resten av citronsaften. 
  10. Dela tomaterna och riv osten grovt.
  11. Skiva chili tunt och blanda med majsstärkelse i en bunke. 
  12. Ta 2-3 msk ostblandning och stek små fritters i omgångar i en stor stekpanna med lite olivolja ca 3 minuter tills de är krispiga. Lägg på hushållspapper. 
  13. Blanda rödkål, sallat, tomater och sötpotatis på ett fat. Ringla över lite dressing och toppa med halloumifritters. Servera resten av dressingen vid sidan av.

Fler recept från Fontana

Recept

Halloumi fries med chili- och paprikadipp

Skäm bort gästerna med nyfriterat till drinken! I sällskap av en chilihet paprikadipp blir friterad halloumi eller Grilloumi® lätt en sommarfavorit.
Recept

Ägg- och tomatröra med halloumi

Hitta på något nytt till brunchen! Med färska tomater, färsk mynta och en rejäl drös tärnad halloumi eller Grilloumi® i äggröran har du en ny brunchklassiker – med eller utan tabasco.
Recept

Halloumigyros med myntatzatziki

Vegetarisk streetfood i solen? Här bryts halloumi eller Grilloumi® i bitar som påminner om gyros. Ta de grönsaker du har och lägg lite citron bredvid så att var och en kan reglera syran.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.