Variera fyllningarna till dina semlor. Gör det enkelt genom att antingen förädla en färdig mandelmassa eller byt ut mandel till hasselnötter för variation. Nötfri massa - en extra omtanke till dina gäster som inte äter nötter, men även ett gott och lite billigare alternativ.
Ingredienser
Lagom åt: 15 semlebullar
Mandelmassa med apelsin
200 g mandelmassa
1 st apelsin(er), rivet skal plus saft från en halv apelsin
50 g brynt smör
4 msk vispgrädde
inkråm från bullarna
Hasselnötsmassa
400 g hasselnötter, blötlagda och rostade utan skal
375g ljust muscovadosocker
1 g kaffeböna, nymalda espressobönor
salt (efter smak)
50-100 g vaniljkräm
Mandelfri massa med solroskärnor
3 dl naturella solroskärnor
3 dl florsocker
2 dl vispgrädde (laktosfri)
1 tsk mald kardemumma
2 krm vaniljpulver
Pumpafyllning
300 g pumpakärnor (blir 500 g)
450 g florsocker
8 g malen kardemumma
0,5 st apelsin, zest
salt (efter smak)
Tillagning
Mandelmassa med apelsin
Blanda samman alla ingredienser med en färdig mandelmassa.
Hasselnötsmassa
Mixa nötter och socker tillsammans i en matberedare, cirka 5 minuter tills du får en jämn massa.
Smaka av med kaffe och salt.
Justera konsistensen med vaniljkräm till en spritsbar fyllning.
Mandelfri massa med solroskärnor
Häll alla nötfria ingredienser i en mixer och mixa till en slät massa.
Fyll valfri bulle, semla eller kaka med den mandel- och nötfria massan.
Pumpafyllning
Blötlägg ekologiska pumpakärnor över natten.
Häll av vattnet och lägg i alla ingredienser samt en gnutta salt.
Mixa i en matberedare till en krämig pumpamassa.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.