Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Semlefyllningar – med eller utan mandel

Recept skrivet av
Martin & Servera
Variera fyllningarna till dina semlor. Gör det enkelt genom att antingen förädla en färdig mandelmassa eller byt ut mandel till hasselnötter för variation. Nötfri massa - en extra omtanke till dina gäster som inte äter nötter, men även ett gott och lite billigare alternativ.

Ingredienser

Lagom åt: 15 semlebullar 

Mandelmassa med apelsin
  • 200 g mandelmassa
  • 1 st apelsin(er), rivet skal plus saft från en halv apelsin
  • 50 g brynt smör
  • 4 msk vispgrädde
  • inkråm från bullarna

Hasselnötsmassa

  • 400 g hasselnötter, blötlagda och rostade utan skal
  • 375g ljust muscovadosocker
  • 1 g kaffeböna, nymalda espressobönor
  • salt (efter smak)
  • 50-100 g vaniljkräm
Mandelfri massa med solroskärnor
  • 3 dl naturella solroskärnor
  • 3 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde (laktosfri)
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 krm vaniljpulver
Pumpafyllning
  • 300 g pumpakärnor (blir 500 g)
  • 450 g florsocker
  • 8 g malen kardemumma
  • 0,5 st apelsin, zest
  • salt (efter smak)

Tillagning

Mandelmassa med apelsin

  1. Blanda samman alla ingredienser med en färdig mandelmassa.

Hasselnötsmassa

  1. Mixa nötter och socker tillsammans i en matberedare, cirka 5 minuter tills du får en jämn massa.
  2. Smaka av med kaffe och salt.
  3. Justera konsistensen med vaniljkräm till en spritsbar fyllning.

Mandelfri massa med solroskärnor

  1. Häll alla nötfria ingredienser i en mixer och mixa till en slät massa.
  2. Fyll valfri bulle, semla eller kaka med den mandel- och nötfria massan.

Pumpafyllning

  1. Blötlägg ekologiska pumpakärnor över natten.
  2. Häll av vattnet och lägg i alla ingredienser samt en gnutta salt.
  3. Mixa i en matberedare till en krämig pumpamassa.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.