Asiatiska tacos är en fantastiskt god rätt. Tortillabröd med honungsdressing och knaprig kyckling toppade med en sesam-hoisinsås, kimchi och fräscha groddar.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
50 g Valio smör, normalsaltat
1 kg Kycklingfilé
10 st Tortillabröd
200 g Kimchi
100 g Groddar
2 st Chili, röd
2 st Lime i klyftor
Salt & peppar
Honungsdressing
1 dl Valio laktosfri crème fraîche
1 dl Majonnäs
1 msk Honung, flytande
Sesam-hoisinsås
2 dl Hoisinsås
2 msk Sesamolja
2 msk Sesamfrön
Salsadressing
4 dl Valio Laktosfri Gräddfil 2 kg
1 dl Salsasås
1 st Vitlöksklyfta
Tillagning
Honungsdressing
Blanda honung, majonnäs och crème fraîche.
Smaka av med salt och peppar.
Sesam-Hoisinsås
Blanda ihop sesamolja, sesamfrön och hoisinsås.
Salsadressing
Blanda gräddfil, salsa och pressa i vitlök.
Smaka av med salt & peppar.
Tacos
Stek kycklingfiléer i smör, krydda med salt & peppar.
Skiva kycklingfiléerna och marinera kycklingen i Hoisinsåsen.
Bred ut honungsdressingen på tortillabröden.
Lägg på de skivade kycklingfiléerna, groddarna och kimchin.
Toppa tortillabröden med salsadressingen, chili och limeklyftor.
En läcker och smakrik rätt med saftig kycklingfilé och en krämig sås av syrad grädde. Servera tillsammans med kokt potatis, ugnsbakade morötter och toppa rätten med en härlig dillolja.
En klassisk Tikka Masala som tagit ny form och görs här med kycklingköttbullar, perfekt till storkök. Toppa med Raita och servera med nybakat Naan bröd.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.