Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Smördegstartelett med vaniljkräm och halloncurd

Recept skrivet av
Martin & Servera
Färdiga smördegsbakelser fyllda med vaniljkräm och toppad med krämig halloncurd. Enkelt och snabbt fixat när man kan förbereda allt i god tid innan servering.

Ingredienser

Recept för 15 st tarteletter

  • 15 st smördegsformar
Halloncurd
(ger 1 burk, räcker till minst 30-40 st) 
  • 225 g frysta hallon
  • 3 äggulor
  • 135 g strösocker
  • 2 msk citronsaft
  • 75 g smör
Vaniljkräm
  • 400 g mjölk 
  • 100 g vatten 
  • 250 g strösocker 
  • 0,5 tsk vaniljpulver 
  • citron, skal från
  • 100 g mjölk 
  • 60 g vetemjöl
  • 7 äggulor

Tillagning

Halloncurd

  1. Hetta upp hallonen i en kastrull och koka sönder dem. Pressa dem genom en finmaskig sil till en slät puré utan kärnor.
  2. Blanda socker, ägg, hallonpuré och citronsaften i en värmetålig bunke. Använd gärna en rostfri bunke med rund botten. Placera över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. 
  3. Vispa hela tiden med handvisp tills det blir en tjock kräm.
  4. Ta av från värmen och blanda ner smöret, lite i taget. Rör om ordentligt tills det smält. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylskåp.


Vaniljkräm

  1. Koka upp vatten, 400 g mjölk, strösocker, vaniljpulver och citronskal. Ta av från värmen och ställ åt sidan 20 minuter.
  2. Blanda sedan 100 g mjölk med lite i taget av mjölet till en redning. Blanda i redningen i kokningen och värm på mellanvärme tills du får en lätt tjock kräm.
  3. Häll krämen genom en sil ner i en ren bunke, plasta och låt svalna helt innan du blandar i äggulorna med en slickepott.
  4. Fyll tre fjärdedelar av smördegsformarna med fyllning och grädda mitt i ugnen på 220° i cirka 12-13 minuter. Smördegen ska ha fått en fin gyllenbrun färg och fyllningen lite bakade fläckar.
  5. Ta ut och låt svalna. Plocka ut ur formen och dekorera dem med ett lager halloncurd och färska hallon. Om man önskar kan man spritsa på lite grädde eller mascarpone.
 

Artiklar från receptet

Hållbara Val
Hallon hel och bruten 2,5kg
106161, Magnihill, Polen
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Smördegsskal aluminium 65mm 20g
458998, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vaniljsocker äkta 1kg
127803, Club, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept på tarteletter

Recept

Smördegstartelett med brieost

Smördegstarteletter med brieost, valnötter och honung. Supergoda små tilltugg som passar perfekt om man vill ha något gott och lite festligt som är enkelt att göra.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.