En perfekt kombination av krämig laxröra på rustikt rågbröd, vackert toppat med tunt skivade rädisor, frisk smörgåskrasse och ett lyxigt stänk av regnbågsrom. Den picklade rödlöken ger en frisk syra och vacker färg, vilket lyfter fram smörrebrödets balanserade smaker av fräschör och sälta.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
10 skivor rågbröd
Laxröra
150 g kallrökt lax
150 g färskost
0,5 dl crème fraîche
1 st rödlök, finhackad
1 msk dill, hackad
0,5 citron, zest skal
salt
svartpeppar, nymalen
rädisa
smörgåskrasse
Regnbågsrom
Tillagning
Skär den kallrökta laxen smått.
Blanda samman färskost, créme fraiche, hackad rödlök, dill och rivet citronskal.
Vänd ned den fint hackade kallrökta laxen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Ställ svalt.
Dekorera med sallad rädisa, smörgåskrasse, regnbågsrom och picklad lök.
Ett rustikt klassiskt smörrebröd med tunt skivad, saftig rostbiff på danskt rågbröd, toppad med en krämig curryremoulad som ger en härlig balans mellan sälta och sötma. En favorit som alltid imponerar.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.