Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sotad kolja med krispiga grönsaker och sojamajonnäs i lakritstebuljong

Recept skrivet av
Mattias Larsson
Sotad kolja med krispiga grönsaker och sojamajonnäs i lakritstebuljong, perfekt att servera som förrätt. Rätten är en smakupplevelse som kombinerar havets smaker med en twist av lakrits. Den sotade koljan ger en rökig och fyllig smak, medan de krispiga grönsakerna tillför en fin textur. Sojamajonnäsen binder samman rätten med sin krämiga konsistens och umami-toner, och lakritstebuljongen ger en subtil sötma och aromatisk djup som förhöjer hela måltiden. Perfekt för den som vill utforska nya smakdimensioner!

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Tebuljong
  • 250 g gul lök
  • 100 g stjälkselleri
  • 3 dl torrt vitt vin med hög syra, ex. Riesling
  • 1 liter rostad kycklingfond
  • 5 timjankvistar
  • 4 påsar örtte lakrits Life By Follis
 
Sojamajonnäs
  • 3 äggulor
  • 3 msk japansk soja
  • 3 dl rapsolja med neutral smak
 
Kolja
  • 500 g koljafilé Feldt´s
  • ¾ dl japansk soja
  • olja
 
Till servering
  • 250 g stjälkselleri
  • 4 salladslökar
  • 4 vittoppiga rädisor
  • 1 ask atsinakrasse

Tillagning

Tebuljong

  1. Skiva lök och stjälkselleri till buljongen. 
  2. Fräs i olja några minuter tills det är brynt. 
  3. Häll på vin och timjan och låt det koka ner. 
  4. Häll på kycklingbuljong och låt det koka ner till ca 6 dl återstår. 
  5. Smaka av med salt.
Sojamajonnäs
  1. Lägg äggulor och sojan i en matberedare. 
  2. Starta matberedaren och tillsätt oljan sakta till en fin och tjock majonnäs.
Kolja
  1. Stycka ut fina portionsbitar av koljan. 
  2. Marinera koljan i soja, ca 5 minuter på varje sida. 
  3. Stek koljan i olja tills ena sidan har en fin sotad yta. 
  4. Vänd den och stek den vidare i ca 30 sekunder. 
  5. Koljans kärntemperatur ska vara 45 C.
Till servering
  1. Skiva stjälksellerin och salladslöken tunt. 
  2. Hyvla rädisorna tunt.
  3. Koka upp buljongen och lägg ner tepåsarna. 
  4. Dra av från plattan och låt det dra ca 5 minuter. 
  5. Sila upp i tekanna. 
Servering
  1. Lägg fisken i mitten av en liten djup tallrik. 
  2. Lägg stjälkselleri, salladslök och rädisor runt om. 
  3. Spritsa på lite sojamajonnäs och klipp över lite atsinakrasse. 
  4. Servera buljongen vid bordet.

Artiklar från receptet

Hållbara Val
Koljafilé opanerad MSC 125-250g/5kg
014035, FELDTS, Kina
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • MSC, Marine Stewardship Council
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Örtte Lakrits kryddor 20x1,8g
366104, Life BY FOLLIS, Indien
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
  • Fairtrade
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.