Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sprödbakad torsk med kryddig bulgur och curryyoghurt

Recept skrivet av
Martin & Servera
Bjud på frasig sprödbakad torsk, saftig på insidan och gyllene på ytan. Servera med kryddig bulgur, kall curryyoghurt och friska gröna ärtor för en smakrik och färgstark måltid.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Sprödbakad torsk
  • 10 st färdiga sprödbakad torsk (à 90-100 g/st)
Bulgur med persilja, semitorkade tomater & rödlök
  • 1 kg bulgur
  • 2 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 knippe persilja, grovhackad (ca 50 g)
  • 6 salladslökar, tunt skivade
  • 2 dl semitorkade tomater, strimlade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
Kall curryyoghurt med crème fraiche
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2–3 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Gröna ärtor
  • 1 kg frysta gröna ärtor

Tillagning

Sprödbakad torsk

  1. Tillaga enligt anvisning på förpackningen.
Bulgur med persilja, semitorkade tomater & rödlök
  1. Koka upp vatten med buljong, salt och peppar. Tillsätt bulgur och låt sjuda enligt anvisning på förpackningen (ca 10–12 min). Häll av eventuell överflödig vätska och låt bulgurn ånga av. 
  2. Vänd ner olivolja, citronsaft, rödlök, salladslök, semitorkade tomater och persilja. 
  3. Smaka av och justera kryddningen vid behov. Servera ljummen eller kall.
Kall curryyoghurt med crème fraiche
  1. Blanda yoghurt, crème fraiche och majonnäs. 
  2. Tillsätt curry, gurkmeja, honung, citron och vitlök. Rör ihop. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Låt stå kallt minst 30 minuter före servering.
Gröna ärtor
  1. Koka ärtorna i lättsaltat vatten 2–3 minuter.
  2. Häll av och låt ånga av.
Servering
  1. Servera med en citronklyfta och ärtskott på toppen.
Tips 
Bulgur och ärtor kan förberedas i förväg och värmas lätt vid servering. 
Curryyoghurten håller sig fräsch i kyl – gör den gärna dagen innan för bästa smak.
 

Artiklar från receptet

Hållbara Val
Sprödbakad Torsk MSC 90-100g
130112, BAS, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Ny
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • MSC, Marine Stewardship Council
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Bulgur Eko 5kg
462838, Martin & Servera, Italien
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Majonnäs 78% 5kg
118752, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Ärter gröna 2,5kg
345603, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Martin & Servera

Recept

American BBQ Pingvinklubba

Saftig pingvinklubba av svensk fläsklägg möter amerikansk BBQ. Serveras med en krämig mac’n cheese och fräsch coleslaw med äpple för extra fräschör. En smakrik och modern rätt som passar både buffé och à la carte.
Recept

Örtstekt lammrack med mustig bulgursallad

Örtstekta lammracks serveras med en mustig bulgursallad, krämig fetaost och grillad paprika, perfekt avrundat med rödvinssky och honungsyoghurt.
Recept

Svensk högrevsbrioche deluxe, serverad med klyftpotatis

Kombinera saftig långkokt högrev med syrlig picklad rödlök och krämig srirachamajonnäs i ett mjukt briochebröd. Servera med krispig klyftpotatis för en smakupplevelse som blir en succé på din meny.
Recept

Krämig och mjölkfri äggröra

Äggröra är en favorit på frukostbuffén. Med detta recept kan du snabbt och enkelt skapa en perfekt krämig äggröra som dina gäster kommer att uppskatta. Dessutom är den fri från mjölkprotein och laktos.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.