Bjud på frasig sprödbakad torsk, saftig på insidan och gyllene på ytan. Servera med kryddig bulgur, kall curryyoghurt och friska gröna ärtor för en smakrik och färgstark måltid.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Sprödbakad torsk
10 st färdiga sprödbakad torsk (à 90-100 g/st)
Bulgur med persilja, semitorkade tomater & rödlök
1 kg bulgur
2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 rödlök, tunt skivad
1 knippe persilja, grovhackad (ca 50 g)
6 salladslökar, tunt skivade
2 dl semitorkade tomater, strimlade
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
Kall curryyoghurt med crème fraiche
3 dl grekisk yoghurt
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2–3 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 msk flytande honung
1 msk pressad citron
1 tsk vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gröna ärtor
1 kg frysta gröna ärtor
Tillagning
Sprödbakad torsk
Tillaga enligt anvisning på förpackningen.
Bulgur med persilja, semitorkade tomater & rödlök
Koka upp vatten med buljong, salt och peppar. Tillsätt bulgur och låt sjuda enligt anvisning på förpackningen (ca 10–12 min). Häll av eventuell överflödig vätska och låt bulgurn ånga av.
Vänd ner olivolja, citronsaft, rödlök, salladslök, semitorkade tomater och persilja.
Smaka av och justera kryddningen vid behov. Servera ljummen eller kall.
Kall curryyoghurt med crème fraiche
Blanda yoghurt, crème fraiche och majonnäs.
Tillsätt curry, gurkmeja, honung, citron och vitlök. Rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt minst 30 minuter före servering.
Gröna ärtor
Koka ärtorna i lättsaltat vatten 2–3 minuter.
Häll av och låt ånga av.
Servering
Servera med en citronklyfta och ärtskott på toppen.
Tips
Bulgur och ärtor kan förberedas i förväg och värmas lätt vid servering.
Curryyoghurten håller sig fräsch i kyl – gör den gärna dagen innan för bästa smak.
Saftig pingvinklubba av svensk fläsklägg möter amerikansk BBQ. Serveras med en krämig mac’n cheese och fräsch coleslaw med äpple för extra fräschör. En smakrik och modern rätt som passar både buffé och à la carte.
Svensk högrevsbrioche deluxe, serverad med klyftpotatis
Kombinera saftig långkokt högrev med syrlig picklad rödlök och krämig srirachamajonnäs i ett mjukt briochebröd. Servera med krispig klyftpotatis för en smakupplevelse som blir en succé på din meny.
Äggröra är en favorit på frukostbuffén. Med detta recept kan du snabbt och enkelt skapa en perfekt krämig äggröra som dina gäster kommer att uppskatta. Dessutom är den fri från mjölkprotein och laktos.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.