En härlig rätt med asiatiska vibbar - lika lyxig som lättlagad.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
2 kg fläsksida
2 msk honung
2 msk ljus soja
3 msk dijonsenap
1 msk färsk ingefära - riven
1 tsk salt
Peppar
Sötpotatispuré
2 kg sötpotatis
3 dl matlagningsgrädde
50 g smör
2 vitlöksklyftor - rivna
Salt och peppar
Sallad
3 st fänkål
2 st zucchini
3 st lime - zest och juice
1 tsk milda chiliflakes
1 knippe koriander eller persilja
2 msk olivolja
Salt
Tillagning
Skiva fänkål och zucchini tunt med mandolin. Blanda med lime, chili, koriander samt olja och smaka av med salt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda glacen, och lägg fläsksidan på ett galler i ett ugnsbleck med svålsidan uppåt.
Skåra svålen i ett rutmönster. Salta och peppra och klappa sedan in glacen runt om. Stek i ca 1,5 timme tills köttet är genomstekt och svålen fått en fin yta.
Sätt ugnen på 200 grader.
Klyv sötpotatisarna på längden, klyv även löken - lägg ut på en plåt och toppa med olivolja och salt. Rosta tills allt är genommjukt.
Låt potatisen svalna något och ta sedan bort skalet. Mixa den rostade sötpotatisen och löken med vitlöken.
Vänd ner cremefraiche och smaka upp med salt.
Skiva köttet i ca 0,5 cm tjocka skivor - servera med sötpotatispuré och frisk sallad.
Tips och trix!
Köttet är också fantastiskt att servera i en steambun med grönsaker, hoisinsås och majo.
Sötpotatispurén är lika god att servera kall på en salladsbuffé eller liknade.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.