Krämig svamprisotto med arborioris, marinerad svamp och vitt vin i en harmonisk smakbalans. Toppad med hårdostflakes och smör, är den enkel att förbereda och perfekt för både lunch och middag.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
10 dl arborioris
4 dl marinerad svampmix
4 dl vitt vin
8 dl vatten
6 dl grönsaksbuljong
1 dl hackad beredd lök
1 msk pressad vitlök
50g hårdostflakes
smör
salt och peppar
Tillagning
Förbered risotton. Börja med att sautera den finhackade löken i smör tills den blir mjuk.
Tillsätt sedan vitlöken innan du blandar i arborioriset. Se till att riset blandas väl med den sauterade lök och vitlöken.
Öka värmen och tillsätt det vita vinet, sjud i 10 minuter för att alla smaker ska utvecklas.
Tillsätt vätska och buljong. Sänk värmen och tillsätt vattnet gradvis.
Sjud riset tills vätskan nästan är absorberad. Grönsaksbuljongen tillsätts successivt under omrörning, en deciliter i taget.
Fullända risotton. När risotton har uppnått en len och krämig konsistens, rör ner 20 gram smör för glans.
Lägg i svampmixen och låt den värmas upp i risotton, justera med salt & peppar efter egen smak.
Toppa med hårdostflakes.
Nu är din Svamprisotto à la Tages redo att serveras. Servera genast och låt gästerna njuta av den lyxigt krämiga risotton med de fylliga smakerna av svamp!
I Indien har varje familj sitt unika recept på daal och här delar Divya med sig av hennes familjs recept. Man äter vanligtvis daal med ris men det är också gott tillsammans med quinoa eller hirs. Divya brukar dock bara ha lime, pumpakärnor och färsk koriander till sin daal.
Prova på den indiska matlagningskonsten med receptet på Palak paneer. Den krämiga spenat- och tomatsåsen med exotiska kryddor passar fint ihop med den silkeslena paneerosten, som får dina gäster att komma tillbaka. Enkelt och njutbart!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.