Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
1 ½ kg potatis
300 g purjolök
olja
2 tsk grönsaksbuljong
2 l vatten
8 dl grädde
500 g färska champinjoner
5 st vitlöksklyftor
hackad färsk persilja
salt och svartpeppar
Tillagning
Skala och skiva potatisen. Skölj, ansa och strimla purjolöken och fräs purjolöken i olja. Tillsätt potatis och buljong och låt koka i 10–15 minuter.
Mixa soppan och häll i grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Skär champinjonerna i småklyftor och fräs dem i stekpannan. Pressa över vitlök och tillsätt persilja.
Lägg svampfräset i soppan och toppa med krutonger och lite olivolja.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.