Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Vacker rätt med svart tagliatelle och vongolemusslor. Smaker av svart chili, vin, grädde och schalottenlök.
Ingredienser
Pasta
800 g svart tagliatellepasta
Vongolemusslor
2 kg vongolemusslor
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
25 g smör
2 msk olja
½ l torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
flingsalt
färskmalen vitpeppar
¼ svart, torkad chili (Nero)
Tillbehör
Tillagning
Vongolemusslor
Tvätta musslorna och skölj dem väl. Rensa bort de som redan är öppna.
Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken fint.
Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt olja, schalottenlök och vitlök. Rör om.
Häll i vinet och koka upp.
Lägg i musslorna, rör om och sätt på lock. Låt sedan koka ca 3-5 minuter.
Lyft upp musslorna (rensa bort de som inte öppnat sig). Lägg dem sedan i en kastrull eller bunke med lock så att de håller sig varma.
Koka ihop spadet till hälften.
Häll ner grädden i spadet och koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar.
Smula ner chilin och lägg tillbaka musslorna.
Vänd runt och koka upp allt i ca 30 sekunder. Vill du ha mer syra i så kan du droppa i lite pressad citron.
Pasta och servering
Koka upp pastan enligt förpackningen och servera med musslorna.
Garnera med dill och citronklyftor.