I Brasilien kallas böngryta feijoada. Här är en vegetarisk variant på svarta bönor med sötpotatis och grönsaker. En klimatsmart och lättlagad gryta, som mår bra av att stå ett dygn före servering. Fräsch med en mangosalsa till.
Blötlägg bönorna över natten. Häll av vattnet genom ett durkslag.
Häll bönorna i en kastrull, häll i vatten så att det precis täcker bönorna. Koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt bönorna sjuda under lock tills de är mjuka.
Häll av vattnet från bönorna, men spara kokvattnet. Mixa ¿ av bönorna med bönspadet. Blanda i resterande bönor.
Fräs löken och chilin i hälften av margarinet i 5 minuter tills löken är transparant. Vänd ner kryddpuré vitlök och blanda samman med bönorna.
Fräs morot, sötpotatis, potatis och paprika i resten av margarinet tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt bönorna, Knorr Tomatino, vattnet, lagerblad och Knorr Umamikrydda.
Koka upp, sänk värmen till låg och sjud alltsammans tills grönsakerna är helt mjuka och smaken mustig, ca 20 minuter.
Servering
Garnera med färsk koriander och servera med mangosalsa.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.