Kombinera saftig långkokt högrev med syrlig picklad rödlök och krämig srirachamajonnäs i ett mjukt briochebröd. Servera med krispig klyftpotatis för en smakupplevelse som blir en succé på din meny.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Långkokt högrev
1,7 kg svensk högrev
3,5 msk olivolja
3-4 gula lökar, grovhackade
6 vitlöksklyftor, krossade
3-4 morötter, skivade
3 selleristjälkar, skivade
3,5 msk tomatpuré
8,5 dl rött vin
8,5 dl köttbuljong
3 lagerblad
Salt och peppar
Timjan
Rökt paprikapulver
Picklad rödlök
3 rödlökar, tunt skivade
1,5 dl ättika (12%)
3 dl socker
4,5 dl vatten
Srirachamajonnäs
3,5 dl majonnäs
3-5 msk srirachasås (justera efter smak)
1,5 msk citronsaft
Salt
Peppar
Klyftpotatis
1,3 kg potatis, skuren i klyftor
3,5 msk olivolja
Salt och peppar
Färska örter (t.ex. rosmarin eller timjan)
Extra ingredienser
Salladsblad
Tomater
Saltgurka
Tillagning
Långkokt högrev
Värm olivolja i en stor gryta och bryn högreven runt om. Ta ur köttet och lägg åt sidan.
Fräs lök, vitlök, morötter och selleri i samma gryta tills de mjuknar.
Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
Häll i rött vin och låt koka upp. Lägg tillbaka köttet i grytan.
Tillsätt köttbuljong och lagerblad.
Krydda med salt, peppar, timjan och rökt paprikapulver.
Låt sjuda på låg värme i 3-4 timmar tills köttet är mört och faller isär.
Picklad rödlök
Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig.
Lägg i rödlöken och låt stå i minst 30 minuter.
Srirachamajonnäs
Blanda majonnäs, srirachasås och citronsaft. Smaka av och justera med salt och peppar efter eget önskemål.
Klyftpotatis
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda potatisklyftorna med olivolja, salt, peppar och örter.
Rosta i ugnen i 30-40 minuter tills de är gyllene och krispiga.
Förbered grönsakerna
Skölj salladsbladen och låt dem rinna av.
Skiva tomaterna och saltgurkan.
Servering
Lägg ett salladsblad i varje briochebröd.
Tillsätt det långkokta köttet, skivor av tomat och saltgurka tillsammans med picklad rödlök och srirachamajonnäs.
Krispiga och gyllene sötpotatispommes med smakrik majonnäsdipp – god som snacks till kall dryck eller som sidorätt till burgare, kött, kyckling eller grillost.
Skapa smaken av Italien med krispiga salcicciarullar fyllda med färs, potatis, fänkål och morot. Idealisk för det professionella köket som vill erbjuda italienska rätter i all sin enkelhet. Receptet kommer från Jens Paulsson, köksmästare på Bistrot hos Martin & Servera.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.