Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

Lagom åt: 4 limpor

  • 5 dl kokande vatten
  • 75 g torkat bröd
  • 40 g jäst
  • 3 ½ dl kallt vatten
  • 1 dl olja
  • ca 6 dl vetemjöl
  • ca 8 dl vetemjöl special
  • 2 dl lantmjöl
  • 1 ½ tsk brödkryddor
  • 4 tsk salt

Tillagning

  1. Koka upp vatten och häll över det torra brödet. Låt svalna.
  2. Blanda ner alla ingredienser utom saltet (spara lite olja till formarna) och arbeta i cirka åtta minuter i en bakmaskin.
  3. Tillsätt salt och arbeta degen i ytterligare åtta minuter.
  4. Häll upp degen på bakbordet och forma den till fyra limpor. Lägg bröden i oljade brödformar eller på plåtar. Låt limporna jäsa i drygt en timme i rumstemperatur eller ställ dem i kyl för att kalljäsa över natten.
  5. Värm ugnen till cirka 210 grader. Grädda brödet i tio minuter och sänk sedan temperaturen till 175 grader och baka i ytterligare cirka 15 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på 95–97 grader.

Mer om Förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.