Mattias Larssons tacos med Martin & Serveras egen 50/50-färs.
Ingredienser
Lagom åt:10 personer
Falsk guacamole
2 lime
1-2 vitlöksklyftor
30 g bladspenat
500 g kokta vita bönor
2 dl hackad koriander
2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek salt
Tomat- och majssalsa
300 g tomater
300 g majs
1 rödlök
2 lime
2 msk sambal oelek
2 tsk honung
2 msk olivolja
salt
Tacofärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1250 g Nöt- och baljväxtfärs
2 tsk malen spiskummin
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chiliflakes
¾ dl tomatpuré
¾ dl balsamvinäger
ca 2 dl vatten
olja och salt
Till servering
20 mellanstora tortillabröd
4 dl gräddfil
150-200 g krispig sallad
Tillagning
Finriv det yttersta skalet av limen och pressa juicen. Riv vitlöken och hacka spenaten. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare mixa några minuter till en grön och fin kräm. Smaka av med salt.
Tärna tomaterna till salsan och hacka rödlöken. Finriv skalet från limen och pressa saften. Blanda samman samtliga ingredienser till salsan och smaka av med salt.
Hacka lök och vitlök till färsen. Bryn färsen i olja med de torra kryddorna cirka fem minuter till fin brynt färg. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré och fräs vidare ett par minuter. Häll på balsamvinäger och lite vatten och låt det koka in tills färsen är nästan torr men fortfarande glansig. Smaka av färsen med salt.
Servera tacofärsen med tortillabröd, gräddfil, krispig sallad, ”guacamole” och salsa.
Martin & Serveras egen 50/50-färs – näringsrik, god och lättanvänd
En innovation för att bidra till restaurangbranschens förflyttning mot lägre klimatavtryck. Färsen innehåller svensk nötfärs och svenskodlad baljväxtfärs och är en näringsrik, god och lättanvänd färs, som effektivt minskar klimatavtrycket i klassiska färsrätter och underlättar jobbet för alla professionella matlagare som vill servera hållbara måltider.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.