Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Tartelette med smak av mandel, viol och jordgubb.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tartelette
180 g vetemjöl
80 g florsocker
30 g mandelmjöl
4 g salt
110 g smör
30 g ägg
Mandelkaka
100 g smält smör
3,5 dl mandelmjöl
1,5 dl socker
1 tsk nymalen kardemumma
3 st ägg
1 krm salt
Jordgubb och violgelé
400 g frysta jordgubbar
150 g strösocker
3 st gelantinblad
violextrakt
Jordgubbsmousse
300 g mjölk
1 st vaniljstång
140 g strösocker
100 g äggula
11 g gelantin
425 g grädde
Tillagning
Tartelette
Blanda allt utom ägg tills jämn crumble.
Häll i ägg och blanda hastigt.
Plasta degen och låt vila i minst en timme.
Kavla ut och täck 10 tarteletteformar.
Baka av på 170° i ca 15 minuter.
Mandelkaka
Blanda allt till jämn smet och fyll tartelettskalen.
Baka av i 150° ugn tills innertemperatur på 98°.
Jordgubb och violgelé
Koka jordgubbar med sockret tills 400 g återstår.
Blötlägg gelantinblad i fem minuter och smält dem i jordgubbsvätskan.
Smaka av med violextrakt.
Lägg undan hälften av gelén till moussen och lägg resten på tarteletterna.
Jordgubbsmousse
Koka upp mjölk, socker och vanilj.
Häll över äggulan och värm till 82 grader.
Blötlägg gelantinblad i fem minuter och smält sedan med.
Häll på grädde och resten av jordgubbsgelén.
Kyl i ett dygn.
Vispa upp tills moussen ser ut som lättvispad grädde.
Spritsa ut över tarteletterna och kyl.
Garnera tarteletterna med jordgubbar, rostad mandel och oxalis.
Vi rekommenderar
Recept
Helstekt piggvar med tillbehör
Helstekt piggvar med friterad lök, sotad färsklök och smörsås. Servera gärna med dillslungad färskpotatis och sotad citron.
Vi rekommenderar
Recept
Kycklingnuggets med rökig majo
Kycklingnuggets med rökig majo och krispig råkostsallad.
Vi rekommenderar
Recept
Vitling med misosmörsås
Vitling med misosmörsås och honung- och citronmarinerad broccolisparris.
Vi rekommenderar
Inspiration
Uppfiskat på Joels brygga – en närproducerad meny
På Läjet i Träslövsläge, en pittoresk sommaridyll och fiskehamn strax söder om Varberg, ligger Joels brygga. En fisk- och skaldjursrestaurang precis intill havet med eget rökeri. Här har de verkligen hållbarhet i fokus - alla råvaror väljs ut med omsorg från lokala fiskare och odlare, för att därefter komponeras och förädlas av deras passionerade kockar.