Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ugnsstekt majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel

Recept skrivet av
Guldfågeln
Gott och lättlagad rätt som går hem hos både stora och små. Låt ugnen göra jobbet genom denna rätt med majskycklingklubbor. Guldfågeln producerar måltidslösningar av svensk kyckling av högsta kvalitet.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
Tillagningstid: ca 65min
  • 10 st Majskycklingklubbor
  • 30 st Jordärtskockor, skrubbade och delade
  • 50 g Färsk dragon, finhackad
  • 30 st Steklökar, skalade
  • 1 l Grädde
  • 125 g Mandel, skalad och grovt hackad
  • 2-3 st Citron, skalet + citronsaft
  • Olivolja
  • Salt och peppar
 

Tillagning

  1. Dela kycklingklubborna i två delar i knävecket och gnid in dem med salt och olja.
  2. Gnid in skockor och steklökar med salt och olja.
  3. Baka sedan kycklingen, jordärtskockorna och löken i samma ugnsfasta form på 180°C i ca 45 minuter.
  4. Tillsätt dragon, citronjuice och grädde och baka ytterligare 10 minuter. Avsluta genom att toppa med rivet citronskal och mandel.
  5. Servera med pasta, ris eller pressad potatis.

Fler recept från Guldfågeln

Recept

Citronmajskyckling, pasta med dragonsmörsås, grön sparris & rostade hasselnötter

En riktig favoritpasta som funkar både till vardags och till fest! Örtsmöret går fint att göra i förväg och förvara i kylskåp så går det snabbt att steka kyckling och svänga ihop pastan. Tillsammans med sparris, citron och vitlök får du en pastarätt som snabbt blir en favorit.
Recept

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

Den kanske finaste styckningsdetaljen som kan vara bas i så många olika kycklingrätter. Här har den bakats i ugn med honung och vinäger för att sedan serveras med en cidersås med äpple, lök och timjan. Underbara smaker både när det gäller kyckling och tillbehör. Ät och njut!
 
Recept

Glaserade majskycklingben med frisk kålsallad

Fantastiskt saftiga majskycklingben som först rostas i ugn och sedan glaseras med en spännande sås av soja, ananasjuice och rödvinsvinäger. Servera med en frisk kålsallad. Passar perfekt som enklare måltid eller på buffé. För en större måltid passar det också att servera med färsk pasta, ris eller pressad potatis.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.