Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
Wontonfyllning 
  • 20 Wontonblad 11 x 11 cm (8 x 8 cm)
  • 100 g Svarta linser 
  • 2,5 dl Grönsaksbuljong 
  • 50 g Fintärnad morot 
  • 50 g Fintärnad blekselleri 
  • 25 g Finhackad schalottenlök 
  • 100 g Riven Violife Prosociano 
  • 20 g Hackad färskt dragon
  • Xanthangummi 
 
Ärtpuré 
  • 200 g Blancherade gröna ärtor 
  • 100 g Flora Plant B+tter 
  • Färsk Citronzest 
  • Salt och peppar 
 
Citronmoln 
  • 200 g Mjölkfritt matfett 
  • 1 dl Citronjuice 
  • Socker att smaka av med 
 
Garnityr 
  • Torkade ärtor 
  • Strimlad mynta 
  • Hyvlad Violife Greek White 
  • Grön sparris 

Tillagning

Wontonfyllning

  1. Koka linserna med grönsakerna på samma sätt som när du kokar risotto. 
  2. Mixa hälften av linserna till en slät kräm. Blanda samman med de hela linserna. Om krämen känns tunn, tillsätt lite xanthangummi. 
  3. Vänd ner riven Prosociano och hackad dragon. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Ta ett blad wonton och pensla med lite vatten, lägg på lite fyllning och sist ett wontonblad. Vik som en tortellini och se till att all luft pressas ut. 

Ärtpuré

  1. Mixa ärtorna med smält Flora Plant B+tter och pressa genom en sil. Smaka av med citronzest, salt och peppar. 

Citronmoln

  1. Smält Flora Plant B+tter till 60°, tillsätt citronjuice och lite socker. Mixa med stavmixer tills du får ett fint moln. 

Garnityr/plating

  1. Koka tortellini i ca 3 minuter tills den är mjuk.
  2. Lägg ärtpuré i mitten av tallriken. Toppa med blancherad gröna sparris och avsluta med tortellini. Fyll på med resterande valfritt garnityr och allra sist lägg på lite citronmoln.

Artiklar från receptet

Flora Buttery & Creamy 500g
123850, Flora, Tyskland
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Violife Greek White Block 200g
485706, Violife, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Halal
  • Kosher
  • Vegan
  • Vegetarisk
  • Vegan society
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Violife Prosociano 150g
491951, Violife, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Halal
  • Kosher
  • Vegan
  • Vegan society
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Krämig Panzanellasallad med chilispread

Med den här svinnsmarta salladen kan du ta vara på både gårdagens bröd och sommarens färska råvaror. Det perfekta tillbehöret till alla sommarrätter och grillfester.
Recept

3 x Creamy pinchos

Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Recept

Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis

En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.