Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Wontonfyllning
20 Wontonblad 11 x 11 cm (8 x 8 cm)
100 g Svarta linser
2,5 dl Grönsaksbuljong
50 g Fintärnad morot
50 g Fintärnad blekselleri
25 g Finhackad schalottenlök
100 g Riven Violife Prosociano
20 g Hackad färskt dragon
Xanthangummi
Ärtpuré
200 g Blancherade gröna ärtor
100 g Flora Plant B+tter
Färsk Citronzest
Salt och peppar
Citronmoln
200 g Mjölkfritt matfett
1 dl Citronjuice
Socker att smaka av med
Garnityr
Torkade ärtor
Strimlad mynta
Hyvlad Violife Greek White
Grön sparris
Tillagning
Wontonfyllning
Koka linserna med grönsakerna på samma sätt som när du kokar risotto.
Mixa hälften av linserna till en slät kräm. Blanda samman med de hela linserna. Om krämen känns tunn, tillsätt lite xanthangummi.
Vänd ner riven Prosociano och hackad dragon. Smaka av med salt och peppar.
Ta ett blad wonton och pensla med lite vatten, lägg på lite fyllning och sist ett wontonblad. Vik som en tortellini och se till att all luft pressas ut.
Ärtpuré
Mixa ärtorna med smält Flora Plant B+tter och pressa genom en sil. Smaka av med citronzest, salt och peppar.
Citronmoln
Smält Flora Plant B+tter till 60°, tillsätt citronjuice och lite socker. Mixa med stavmixer tills du får ett fint moln.
Garnityr/plating
Koka tortellini i ca 3 minuter tills den är mjuk.
Lägg ärtpuré i mitten av tallriken. Toppa med blancherad gröna sparris och avsluta med tortellini. Fyll på med resterande valfritt garnityr och allra sist lägg på lite citronmoln.
Med den här svinnsmarta salladen kan du ta vara på både gårdagens bröd och sommarens färska råvaror. Det perfekta tillbehöret till alla sommarrätter och grillfester.
Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis
En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.