Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vegetarisk Lasagne med Vegofärs Ärta

Recept skrivet av
Orkla Foods
En klassisk lasagne med protein från gula ärtor. Just den här lasagnen är dessutom fullproppad med rotfrukter. Lasagne är alltid ett säkert kort om man ska laga vegetariskt till inbitna köttätare.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 280 g Lasagneplattor gula
  • 45 g Riven Gratängost Gouda 
Bechamel för lasagne
  • 4,3 dl Laktosfri Mat 15%
  • 8,7 dl Kranvatten
  • 85 g Köksostcreme 18%
  • 20 g Maizenamjöl
  • 2 g Fint salt med jod
  • 1 g Vitpeppar Malen EKO
Bolognese på Vegofärs Ärta
  • 0,4 dl Flytande Margarin
  • 217 g Anamma Formbar Vegofärs Ärta
  • 45 g Linser röda
  • 170 g Rödbeta, kålrot, morot (lika delar)
  • 110 g Gul Lök Tärnad
  • 50 g Tomatpuré
  • 175 g Tomater krossade
  • 13 g Brynt Schalottenlökfond
  • 2,5 g Basilika
  • 2 g Timjan, torkad
  • 2 g Oregano
  • 1 st Lagerblad
  • 2 g Paprikapulver
  • 5 g Rödvinsvinäger
  • 1 g Sambal oelek
  • 5 g Vitlök krossad
  • 1 l Kranvatten
  • 2,5 g Maizenamjöl
  • 2 g Joderat salt
  • 1 g Svartpeppar malen
  • 55 g Vitkål, kålrot, morot (lika delar)

Artiklar från receptet

Formbar Vegofärs Ärta
353011, Anamma, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Fri från Gluten
  • Fri från Ägg
  • Fri från Mjölkprotein
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Färssås

  1. Fräs lök och grönsaksflis (lika delar rödbeta, kålrot, morot) i matfett i 10 min under omrörning. Tillsätt Vegofärs Ärta och fräs ytterligare 10 min. Tillsätt alla kryddor och tomatpuré, fortsätt steka under omrörning tills färsen separerat helt. 
  2. Tillsätt sedan krossade tomater, fond, röda linser, vatten och vinäger efter smak. Låt koka ihop i minst 30 minuter. Smaka av.  
  3. Till sist tillsätt det ljusa grönsaksfliset (lika delar vitkål, kålrot, morot) och koka upp. Fliset ska inte koka sönder helt utan ska agera lite tuggmotstånd. Vid behov red av med maizena.

Bechamel

  1. Blanda alla ingredienser och koka upp under omrörning. Red av med maizena.
  2. Lägg ihop lasagnen på önskat sätt och toppa med riven ost.
  3. Grädda i ugn på 170°C i ca 40 minuter.
  4. Servera med en blandad grönsallad.
 

Artiklar från receptet

Formbar Vegofärs Ärta
353011, Anamma, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Fri från Gluten
  • Fri från Ägg
  • Fri från Mjölkprotein
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Orkla Foods

Recept

Vegansk kålpudding med Anamma® Vegofärs

Den traditionella rätten kålpudding i en modern tappning med Anamma® Vegofärs.
Recept

Vegobullar med mos, lingon, bostongurka och brunsås - Orkla

En svensk klassiker, men här med vegobullar istället för köttbullar.
Recept

Asiatisk vego-BBQ

Biffar av vegofärs som serveras med chiliglaserad broccoli och sojadressing.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.