Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Vegetarisk lufsa med rotfruktsfräs
Recept skrivet av
Arla Foods
Lufsa är en öländsk ugnspannkaka med fläsk som påminner lite om rösti. Den kan också göras vegetarisk med rotfruktsfräs och serveras med KESO® cottage cheese.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Lufsa:
1,75 kg potatis, skalad, finriven
6 dl Arla® mjölk 1,5%
4 dl Arla® vispgrädde
360 g vetemjöl
2 ägg
salt och svartpeppar
Rotsaksfräs:
500 g morötter, grovrivna
500 g vitkål, grovriven
150 g purjolök, skivad
30 g Arla® Svenskt Smör, till stekning
salt och svartpeppar
Till servering:
500 g KESO® cottage cheese
170 g lingonsylt
631358, KESO®, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Blanda potatisen med mjölk, grädde, mjöl och ägg, smaka av med salt och peppar.
Häll smeten i smort bleck och grädda i ugn på 200° ca 40 min.
Fräs morötter, vitkål och purjolök i smör, smaka av med salt och peppar.
Skär upp lufsan (ugnspannkakan) i portionsbitar. Servera med rotfruktsfräs, cottage cheese och lingonsylt.
631358, KESO®, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg