Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vegetarisk rice bowl med koreansk pannkaka

Recept skrivet av
Restaurang Monique
Vegetarisk rice bowl med koreansk pannkaka, chili- och korianderpicklad gurka, morot, böngroddar, kimchi, koriander och sesamfrön.

Ingredienser

Receptet är lagom åt: 10 portioner 

  • 8 dl jasminris

Blomkål

  • 2 kg blomkål (plockad i buketter)

Chiliglace

  • 2 dl sweet chilisås
  • 2 msk gochujang
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk soya
  • 1 st lime. saft och zezt
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, riven

Koreansk pannkaka

  • 2,5 dl vetemjöl (150g
  • 5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 msk soya
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 klyfta vitlök (riven)
  • 1 msk ingefära (riven)
  • 1 msk sesamolja

Chili- & korianderpicklad gurka

  • 3 st gurkor (skivad i 2 mm skivor)
  • 5 dl risvinäger
  • 5 dl socker
  • 1 msk koreanska chiliflakes
  • 50 gr koriander (finhackad)

Chili- och yuzumajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk sriracha
  • 1 msk yuzujuice
  • 1 msk koreanska chiliflakes
  • salt & svartpeppar

Soja- och sesamdressing

  • 2,5 dl soya
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk sesamolja

Till servering

  • Böngroddar
  • Morotsjulienne
  • Kimchi
  • Koriander
  • Svarta och vit rostade sesamfrön
 

Tillagning

Blomkål

  1. Stek blomkålen i rapsolja i stekpanna.

Chiliglace

  1. Mixa alla ingredienser i en blender.
  2. Vid servering blanda med stekt blomkål.

Koreansk pannkaka

  1. Mixa alla ingredienser i en blender.
  2. Stek pannkakor i rapsolja och låt svalna.
  3. Strimla pannkakan i 1 cm strimlor.
  4. Värm vid servering.

Chili- och korianderpicklad gurka

  1. Koka upp vinäger, socker och chiliflakes. Låt svalna till rumstemperatur.
  2. Lägg i gurka och koriander och låt stå minst 3 timmar.

Chili- och yuzumajonnäs

  1. Blanda majonnäs med shiracha, yuzu och chiliflakes, smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Fyll på spritspåse.

Soja- och sesamdressing

  1. Blanda alla ingredienser i en dressingflaska.

Till servering

  1. Lägg ris i botten på en djup tallrik. Lägg morot och böngroddar i en hög.
  2. Slå soya- & sesamdressing över både ris och grönsaker.
  3. Lägg de andra ingredienserna i högar runt riset.
  4. Spritsa chilimajonnäs i mitten.
  5. Garnera med färsk koriander och sesamfrön.

Mer från Restaurang Monique

Restaurang Monique i surfparadiset Apelviken

I surfparadiset Apelviken i Varberg har ägarna till restaurang Monique skapat en fantastisk mötesplats med en makalös utsikt över stranden och havet. Internationella smakinfluenser, svenska råvaror och stabila glas, som inte blåser bort så lätt, präglar den populära restaurangen. Köksmästare Magnus Westerlund är en av fem delägare.
Recept

Carpaccio på svensk ryggbiff

Carpaccio på svensk ryggbiff med chili- och yuzumajonnäs, saltrostade mandlar, surdegskrutonger, ruccola och parmesan.
Recept

Fetaostsallad med vattenmelon

Fetaostsallad med vattenmelon, tajin, tomater, gurka, rödlök, kalamataoliver, basilika och lime.
Recept

Fish taco med Pico de gallo

Fish taco med Pico de gallo, limeaioli, krispsallad, picklad jalapeño och koriander.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.