Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Viltköttbullar

Recept skrivet av
Timmy Hoe
På Carlhäll Gårds klassiska julbord serveras både vanliga köttbullar och dessa viltköttbullar.

Ingredienser

Lagom åt: ca 10 portioner
 
  • 1 kg hjortfärs
  • 0,5 kg nötfärs (20 % fett)
  • 200 g stekt lök
  • 0,5 l laktosfri mjölk
  • 100 g ströbröd
  • 1 st 33 cl julöl
  • 2 ägg
  • 29 g salt
  • 2 g malen lagerblad
  • 3 g malen timjan
  • 4 g malen enbär
  • 3 g socker
  • 3 g malen svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda mjölk, ströbröd och öl. Låt svälla.
  2. Blanda färs, kryddor och stekt lök.
  3. Tillsätt ägg och därefter ströbrödssvället.
  4. Forma till köttbullar, ca 25 g styck.
  5. Tillaga i ugn på 80 °C tills innertemperaturen når 68 °C.
  6. Låt svalna.
  7. Stek köttbullarna gyllene i smör vid servering.

På Carlhälls Gårds julbord

Recept

Västerbottensostsill

Bland 14 olika sillsorter på julbordet bjuder Carhälls Gård bland annat på denna krämiga sill med västerbottensost.
Recept

Miso- och ingefärsgravad lax

På Carlhälls Gård serverar man klassiska smaker, men gillar också att skruva till vissa rätter som miso- och ingefärsgravad lax.
Recept

Ostkaka med keso, hjortronmylta och vispad grädde

En favorit på det klassiska julbordet signerad Carlhälls Gård.
Inspiration

Traditionell jul på Carlshälls gård

På den natursköna ön Långholmen mitt i stan, ett stenkast från Hornstull i Stockholm, ligger Carlshälls gård. Högsäsong för denna pärla är naturligtvis sommaren med främst bröllop och andra event. När höstmörkret sänker sig är det dags för julbord. I år är det nionde året som Timmy Hoe ansvarar för det klassiska julbordet i denna unika miljö.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.