En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer Avokadokräm
500 g Avokado
50 g Flora Plant 15 %
200 g Violife Creamy
50 g Limejuice
5 g Salt
Vit sparris sousvide
2,5 kg Vit sparris
1 kg Smält Flora Plant B+tter
Velouté
500 g Skal av vit sparris
200 g Ändbitar av vit sparris
1 liter Vatten
5 dl Vitt vin
200 g Schalottenlök
10 g Timjan
10 g Lagerblad
200 g Flora Plant 31%
200 g Flora Plant B+tter
Potatis sousvide
500 g Rödskalig potatis
1 kg smält Flora Plant B+tter
Bakad avokado
300 g Avokado
Plating/tillbehör
200 g Bakad avokado
2,5 kg Vit sparris sousvide
Tillagning
Avokadokräm
Mixa avokado med Flora 15%, Violife Creamy och limejuice.
Smaka av med salt. Lägg i spritspåse.
Sousvide sparris
Skala sparrisen och ansa ca 4 cm i änden av sparrisen.
Lägg i vacpåsar tillsammans med smält Flora Plant B+tter och ångkoka i 90° ca 9 minuter.
Velouté
Lägg sparrisskal och ändbitar i vatten och koka ca 5 minuter.
Sila av och fortsätt koka 15 minuter.
Tillsätt vitt vin, hackad schalottenlök, lagerblad, och timjan och reducera tills ca 3 dl återstår.
Runda av med Flora Plant 31 % och Plant B+tter och vispa till en slät sås, smaka av med salt.
Potatis sousvide
Lägg potatisen i vacpåse tillsammans med smält Flora Plant B+tter.
Ångkoka i 90° ca 20 minuter.
Stansa ut cirklar ca 2 cm i diameter och 1 cm tjocka.
Grilla på båda sidorna.
Bakad avokado
Skala avokadon och skär i 1 cm tjocka skivor.
Stansa ut cirklar ca 2 cm i diameter och bränn med gasolbrännare tills gyllenbruna.
Plating
Lägg velouté i mitten av tallriken, placera sparris, potatis och blomblad ovanpå.
Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Med den här svinnsmarta salladen kan du ta vara på både gårdagens bröd och sommarens färska råvaror. Det perfekta tillbehöret till alla sommarrätter och grillfester.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.