Smakfull dessert med SIA Glass omtyckta glass VitChoklad SaltCitron; sött, salt och syrligt! Receptet är skapat av Abigail Jones, Hotel Tylösand, i samarbete med SIA Glass.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
300 g rostad vit choklad
10 glasskulor VitChoklad SaltCitron
40 bär (blåbär, hallon och björnbär)
20 små praliner, t ex lime-lakrits
20 små maränger
Atsina-krasse
Limecheesecake i små mördegsformar
10 små mördegsformar
150 g färskost
20 ml limejuice och skal
1,2 dl kondenserad mjölk
1 dl vispgrädde
1,5 krm citronsyra (efter smak)
Tillagning
Lägg chokladen på en silikonmatta, rosta i ugnen i 140° i 25 minuter. Låt den svalna över natten och kör till smulor i en mixer.
Vispa grädden och ställ åt sidan.
Vispa ihop resten av ingredienserna till limecheesecaken och tillsätt den vispade grädden. Spritsa i mördegsform strax före servering.
Fördela den rostade chokladen på tallriken. Lägg på bär, praliner och maränger och skopa fina glasskulor av SIA Glass VitChoklad SaltCitron. Dekorera med atsina-krasse.
Lyxig och snabblagad dessert med crunch. Med dess perfekta kombination av smaker och enkla tillagning kommer den definitivt att bli en favorit i ditt kök.
Den krämiga konsistensen av glassen smälter perfekt över den varma french toasten och blandas med de saftiga blåbären. Perfekt till brunch och omöjlig att motstå – denna smakupplevelse kommer väcka dina gästers aptit och få dem att längta efter mer!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.