Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Wasabimarinerat laxspett

Recept skrivet av
Shahryar Scott
Fina laxspett som får en kryddig och god smak av wasabimarinaden.

Ingredienser

Marinad för 500 g fisk:

  • 2 dl sojasås (Kikkoman)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl risvinäger (Japansk)
  • 5 tsk (25 gram) wasabipulver
  • 1 st lime saft och zest
  • 2 msk socker

Övriga ingredienser:

  • 500 g färsk lax
  • röd quinoa
  • rosésallad
  • romansallad
  • fetaost
  • färsk basilika
  • livolja

Tillagning

Wasabimarinad

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden, inklusive zesten från en hel lime.
  2. Filéa ca 500 g färsk lax. Skär laxen i filér om 25 g/styck (ca 2 cm tjocka).
  3. Lägg laxfiléerna i marinaden och ställ in i kylen i minst två timmar.

Laxspett

  1. Sätt ugnen på 60° och grillläge.
  2. Spetta laxen och se till att de kommer ned till rumstemperatur innan tillagning.
  3. Grilla laxen i ugnen tills kärntemperaturen har nått 48°.

Servering

  1. Servera laxen med en quinoasallad där du använder kokt röd quinoa, rosésallad, romansallad, fetaost, basilika och olivolja.

Näringsvärde per portion:

GI: låg
Energi: 419 kcal
Protein: 41 g
Fett: 16 g
Kolhydrater: 39 g

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.