Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Fina laxspett som får en kryddig och god smak av wasabimarinaden.
Ingredienser
Marinad för 500 g fisk:
2 dl sojasås (Kikkoman)
1 dl vatten
1 dl risvinäger (Japansk)
5 tsk (25 gram) wasabipulver
1 st lime saft och zest
2 msk socker
Övriga ingredienser:
500 g färsk lax
röd quinoa
rosésallad
romansallad
fetaost
färsk basilika
livolja
Tillagning
Wasabimarinad
Rör ihop alla ingredienser till marinaden, inklusive zesten från en hel lime.
Filéa ca 500 g färsk lax. Skär laxen i filér om 25 g/styck (ca 2 cm tjocka).
Lägg laxfiléerna i marinaden och ställ in i kylen i minst två timmar.
Laxspett
Sätt ugnen på 60° och grillläge.
Spetta laxen och se till att de kommer ned till rumstemperatur innan tillagning.
Grilla laxen i ugnen tills kärntemperaturen har nått 48°.
Servering
Servera laxen med en quinoasallad där du använder kokt röd quinoa, rosésallad, romansallad, fetaost, basilika och olivolja.
Näringsvärde per portion:
GI: låg Energi: 419 kcal Protein: 41 g Fett: 16 g Kolhydrater: 39 g