Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
2 st zucchini
2 st morot
3 st ägg
250 g vetemjöl
ca 3 msk hackad dill
200 g fetaost
½ msk bakpulver
salt och svartpeppar
Tillagning
Riv zucchini grovt och salta lätt. Pressa ur vätskan. Grovriv morötter.
Blanda ägg, vetemjöl blandat med bakpulver, dill och smulad fetaost.
Lägg i zucchini och morötter i smeten och salta och peppra.
Stek på stekbord eller i stekpanna tills de fått fin färg.
Servera med couscous eller bulgur och en god kall sås.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.