Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptbanken

Recept

Ört- och ostgratinerade blåmusslor

Kokta musslor i sitt skal täcks med ett smakrikt smör med örter, vitlök och den smakrika osten Guldklimp. Servera dem helt nygratinerade med bröd att doppa i det smälta smöret. En underbar rätt att erbjuda gästerna och ge dem en extra guldkant på barbesöket.
Recept

Panerat ostron

De panerade ostronen kan förvaras i frys tills de ska friteras inför servering. Både panering och tillbehör innehåller osten Havgus och olika sorters alger. Ostpärlorna imponerar och är vackra att toppa ostronen med. Då mycket är förberett är detta en både enkel och elegant rätt att ha på barmenyn.
Recept

Osttoast med duxelles

Det här är en lyxig variant på grilled cheese. Osttoasten på briochebröd är välfylld med duxelles på skogschampinjoner, guancale, tryffel och långlagrad Svecia. En len och smakrik ostkräm serveras till. Toastan förvaras färdigmonterad i frysen och sedan läggs sista handen vid beställning. Enkelt och smidigt för barpersonalen!
Recept

Ankkrokett med ostskum

Kroketter är en klassisk rätt att servera i baren. De är lätta att ha förberedda i frysen och friteras snabbt vid beställning. Lägg kroketterna med confiterat anklår på fräscha salladsblad och toppa med ostskum från sifonen som har smaksatts med osten Ask.
Recept

Yoghurtmousse

Denna yoghurtmousse är gjord med KRAV-märkt turkisk yoghurt som har en krämig konsistens och mild, fyllig smak.
Recept

Citron posset

Citron posset, eller lemon posset, är en omtyckt dessert som är lättlagad och perfekt att förbereda. Toppa den syrliga desserten med till exempel söt blåbärskompott och spröda minimaränger. En dessert som passar året om och blir en uppskattad avslutning på lunchen.
Recept

Mjölkchokladkräm

Den här lättlagade chokladmoussen innehåller bara två ingredienser, grädde och mjölkchoklad. Enkel att förbereda och använda som bas i flera desserter. Spritsa i glas och toppa med till exempel chokladganache och rostad vit choklad, som en extra god chokladdessert att erbjuda efter lunchen, ev. som merförsäljning.
Recept

Hallonchantilly

Spritsa hallonchantilly i små glas och bjud till dessert efter lunchen. Toppa hallonchantillyn med till exempel blåbärskompott och små maränger för en härlig dessert. Lätt att ha förberedd och bara vispa vid servering. För bäst resultat - servera hallonchantillyn strax efter uppvispningen.
Recept

Cheesecakekräm

Cheesecakekrämen är lätt att ha förberedd och spritsas i glas. Toppa krämen med t ex blåbärskompott eller stekta nektariner beroende på säsong. Få lite crunch till desserten med t ex rostat havrecrunch eller mimimaränger. Receptet är framtaget av Disa Molin för Arla.
Recept

Jordgubbstartelett

En utsökt dessert kräver inte bara en god smak, portionsstorleken ska också vara lagom stor för att orka avnjutas. Den här jordgubbstarteletten har just det - blandningen av färskost och grädde tillsammans med jordgubbarnas sötma i det spröda tartelettskalet blir smått magisk. Receptet är framtaget av Sara Aasum Hultberg, i samarbete med Arla. 
 
Recept

Brynt smörvisp

Det brynta, nötiga smöret får en fin syra av crème fraiche. Spritsa ut som en grund, topping eller klick.
Recept

Grillat smör

Skapa en snackis med grillat smör på menyn. Det grillade smöret kan lyfta vilken rätt som helst, speciellt dina såser.
Recept

Kryddsmör

Smör kan smaksättas och serveras på många olika sätt och därmed fungera till flera olika rätter. Frys kryddsmöret och riv det över dina varma grönsaker. Kyl och skär det i skivor och servera till grillat kött. Eller behåll kryddsmöret rumsvarmt och bred på smörgåsar.
Recept

Hollandaisesås

Hollandaisesås är en krämig emulsionsås som passar utmärkt till fisk och primörer. Att servera hollandaisesås till färsk sparris på våren är en favorit på menyn. Hollandaisesås ingår också i brunchklassikerna ägg benedict och ägg florentine.
Recept

Auberginekräm

En len kräm på ugnsrostad aubergine som passar till många vegetariska rätter på lunchmenyn. Auberginekrämen påminner om baba ganoush. Ta med lite av skalet för att öka på den rostade smaken. Servera auberginekrämen med till exempel paprikabulgur och rostade morötter.
Recept

Vaniljkräm med topping

Söt, krämig och frisk vaniljkräm som enkelt vispas ihop på grädde och färskost blir garanterat uppskattat av gästerna. Variera toppingen med vad som finns i säsong - färska bär, äppelkompott, citrusfiléer eller bärkompott.
Recept

Cheesecake no bake

Cheesecaken behöver inte bakas i ugn. De här färskostbakelserna rörs snabbt ihop och stelnar i kyl. Toppa med frukt och bär efter säsong.
Recept

Brynt smörvinägrett

Nötig och syrlig brynt smörvinägrett med bitar av äpple och schalottenlök blir ett fint komplement till många, inte minst vegetariska rätter.
Recept

Ostkräm med yoghurt

Ostkräm med yoghurt är en användbar grundkräm som kan smaksättas för att anpassas till många olika rätter. Rör ner hackad grönkål och spritsa i wraps, eller smaksätt med hackad dill och bjud till laxrätter.
Recept

Grilling mac and cheese med syrad kålsallad

Comfort food när den är som bäst. Maxa din mac and cheese med Grilling cheese och servera som tillbehör eller hel rätt.
Recept

Grön ärtsoppa med ägghalvor och hembakat rödbetsbröd

Frökens favorit, men till och med det mest kräsna barnet äter nu 3 portioner varje gång. Potatisen reder soppan och gör den matig. Det saftiga rödbetsbrödet blir snyggt och gott bredvid.
Recept

Ugnsomelett med svamp- och ostcrème

Omelett är en omtyckt rätt som kan varieras och vara ett fint komplement på lunchmenyn. Här toppas ugnsomeletten med stekt svamp och en smakrik ostcrème som gör rätten komplett.
Recept

Sötpotatisstomp

Det färggranna stompet blir ett uppskattat tillbehör till exempelvis paprikastekt kyckling.
Recept

Osttartletter

Krämiga osttartletter med en härlig syra i tre olika utföranden. Ett smart sätt att ta hand om ostresterna på ett kreativt och välsmakande sätt som du kan variera i all oändlighet!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.