Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptbanken

Recept

Ugnsrostad spetskål med kaffeglaze, svampkräm och ragú på gulärta

Matilda Ewaldh från Svenska Kocklandslaget har skapat en vegetarisk varmrätt smaksatt med kaffe. ”Till det här receptet använde jag två sorters kaffebönor: den nötigt kryddiga Sincero Espresso till den smakstarka glazen, och Chefs Blend till svampemulsionen. Ragú görs vanligtvis med köttfärs, mest känd under namnet ”bolognese” – jag gjorde en variant på gulärta, gräslök och schalottenlök, som tillsammans med den lite mildare spetskålen balanserar upp styrkan från svampemulsionen och kaffeglazen.”
Recept

Tartelett med kaffesump, karamelliserat äpple och kaffecrème fraicheffla

Matilda Ewaldh från Svenska Kocklandslaget har skapat ett snack smaksatt av kaffe. ”Det här vegetariska receptet är ett smaskigt litet snack som har sötman från äpple och syran från crème fraiche och sherryvinäger, vilket blir en fin avvägning med kaffets beska. Att använda kaffesump är att tänka hållbarhet, vilket jag tycker är viktigt att ha med sig.”

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.