Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptbanken

Recept

Chokladmousse med grillade nektariner och havtorn

Prova detta recept på växtbaserad chokladmousse av Adam Thulin, i samarbete med Violife Professional. I detta härliga recept möts grillade nektariner, som plockar upp mycket grillsmak, och den lite udda men välsmakande kombon choklad och havtorn. Spännande smaker tillsammans med en chokladmousse som är baserad på Flora Plant Visp 31% - perfekta desserten för gäster som föredrar växtbaserade alternativ.
Recept

Inkokta päron med arraksvisp, granskottsirap och rostat bovete

Prova Adam Thulins recept på inkokta päron med arraksvisp, granskottsirap och bovete. Receptet är inspirerat av Adams mormor som ofta gjorde stora mängder av inkokta päron i syltburkar och ställde i matförrådet. För dig som vill erbjuda dina gäster en unik och nostalgisk dessert, är detta recept ett utmärkt val. Den vispade Flora Plant Visp 31% ger en modern twist och passar perfekt för gäster som föredrar växtbaserade alternativ.
Recept

Blåbärspaj med vaniljsås

Den här blåbärspajen har allt! Ett knaprigt pajskal med smak av kardemumma och en fyllning med massor av blåbär i kombination med perfekt krämighet. Till pajen serveras en äkta vaniljsås som är helt växtbaserad. En garanterad smaksuccé!
Recept

Röding med vitvinssås

Röding är god att servera tillsammans med klassiska tillbehör som potatis och spenat. Trixet med denna rätt är att servera den med en klassisk vitvinssås som är 100% växtbaserad och allergenfri, smaksatt med tångcaviar och hackad gräslök.
Recept

Sallad med en twist

Ett härligt recept på en sallad som kan anpassas utefter säsong. Salladen innehåller en Crème Brûlée gjord av svamp och pocherat vaktelägg, vilket gör att den känns riktigt genomarbetad och lyxig.
Recept

Kåldolmar 50/50

Kåldolmar är en fantastiskt god svensk klassiker som kan göras delvis växtbaserad, vilket är smart för plånboken och klimatet. Grunden är en vanlig risgröt kokt på rundkornigt ris och Flora Plant Mat 15%. Gröten blandas ut med blandfärs och växtbaserad färs som kryddas med kryddpeppar och nejlika.
Recept

Krämiga lupinbönor med chermoula

Prova detta recept av Adam Thulin i samarbete med Violife Professional. Lupinbönan, som introducerades till Sverige på 1800-talet, är smörig i smaken och har en tuggig konsistens.  Denna mellanrätt passar till mycket men fungerar även som ensamrätt. De krämiga bönorna toppas med nordafrikansk chermoula och riven Violife Greek White.
Recept

Prosociano wedgepaj och tomatsallad

Vem kan motstå en klassisk ostpaj? Prova Adam Thulins växtbaserade variant, skapad i samarbete med Violife Professional. Efter många experiment har Adam utvecklat ett fantastiskt recept. Den salta och krämiga pajen serveras med en syrlig och lite besk sallad.
Recept

3 x Creamy pinchos

Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Recept

Växtbaserad tortellini

Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Recept

Grillad primörsallad med krämig dressing och Violife Greek White

Adam Thulin har valt ut några av hans favoritprimörer tillsammans med Violife Professional. I detta recept är det hjärtsallad för volym, färskpotatisen för matighet, vitsparis och rädisor för textur. De grillade primörerna serveras med en syrlig dressing gjord på Violife Creamy, rågbrödssmul som steks i Flora Plant B+tter, samt smulad Violife Greek White. Primörerna är utbytbara om man önskar det.
Recept

Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis

En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Recept

Nordisk pestopasta

Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.
Recept

Körsbärspaj smaksatt med tjärsirap och salt vaniljsås

Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.
Recept

Bakad potatis med kantareller, grillad majs, miso- och dragonkräm

Inspireras av Adam Thulins recept på bakpotatis, ett recept på en klassisk bakpotatis med en favoritkombination inspirerat av en norsk stjärnkock som blandade kantareller, majs och dragon. Adam har även valt att addera en superenkel men väldigt god misokräm.
Recept

Krämig Panzanellasallad med chilispread

Med den här svinnsmarta salladen kan du ta vara på både gårdagens bröd och sommarens färska råvaror. Det perfekta tillbehöret till alla sommarrätter och grillfester.
Recept

Flatbread toppad med krispig svartkål, syltad morot och rostade persikor

Söta grillade persikor och picklade morötter utgör en fantastisk smakkombination på ett krispigt flatbread tillsammans med sältan från Violife Greek White.
Recept

Corn Ribs med röd paprikadipp, avokadodipp och limekräm

Finns det något bättre än ett snack som alla kan dela på? Det är lätt att förstå varför majsribs är populära just nu. De tre dippsåserna är fria från mejeriprodukter och är lika krämiga och fulla av smak.
Recept

Blomkål Pastor Taco

Använd ugnen eller tänd grillen! Alla matgäster, oavsett kosthållning, kommer att vilja ta mer av den här smakrika blomkålen som marinerats i mexikanska kryddor.
Recept

Change Burger

Det som är gott ska inte behöva vara svårt! Den här växtbaserade ”ost”-burgaren, redo att läggas till på din meny är ett bevis på det. Ostalternativet från Violife påminner i smaken om cheddar och med Violife Creamy kan du snabbt mixa till en len och mjuk vegansk dressing eller kräm.
Recept

Avocado Club Sandwich

En klassisk smörgås med en vegansk twist gjord med avokado, tomat och krämig Violife.
Recept

Change Cake med sommarbär

En fräsch frozen Change Cake med färska sommarbär som passar alla då den är helt mjölkfri. Går att göra i förväg och frysa in. Ta ut en halvtimme innan servering. Låt alla dina gäster njuta!
Recept

Pizza Bianca

En helt vit pizza kräver sitt av toppingen och det här receptet kommer du inte att bli besviken på. Tvärtom. Pizza Bianca görs med smarriga ostalternativ och är dessutom helt mjölkfri, vegansk och laktosfri. Varsågod, Pizza Bianca-älskare med laktoskänsliga magar och alla andra med icke-laktoskänsliga magar, här har ni en pangpizza!
Recept

Skogssvamprisotto

Krämig skogssvamprisotto med Violife Creamy Original och Violife Prosociano. Vegetariskt och veganskt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.