Äppeltartelett med kola, äppelfyllning, mandelmassa & krämig vaniljsås
En krispig mördegstartelett fylld med krämig Dulce de Leche som möter en söt härlig äppelfyllning med kanel, toppad med ett lager riven mandelmassa. Serveras med en fräsch vaniljsås som väcker tankar på soliga dagar.
Prova detta recept på växtbaserad chokladmousse av Adam Thulin, i samarbete med Violife Professional. I detta härliga recept möts grillade nektariner, som plockar upp mycket grillsmak, och den lite udda men välsmakande kombon choklad och havtorn. Spännande smaker tillsammans med en chokladmousse som är baserad på Flora Plant Visp 31% - perfekta desserten för gäster som föredrar växtbaserade alternativ.
Inkokta päron med arraksvisp, granskottsirap och rostat bovete
Prova Adam Thulins recept på inkokta päron med arraksvisp, granskottsirap och bovete. Receptet är inspirerat av Adams mormor som ofta gjorde stora mängder av inkokta päron i syltburkar och ställde i matförrådet. För dig som vill erbjuda dina gäster en unik och nostalgisk dessert, är detta recept ett utmärkt val. Den vispade Flora Plant Visp 31% ger en modern twist och passar perfekt för gäster som föredrar växtbaserade alternativ.
Citron posset, eller lemon posset, är en omtyckt dessert som är lättlagad och perfekt att förbereda. Toppa den syrliga desserten med till exempel söt blåbärskompott och spröda minimaränger. En dessert som passar året om och blir en uppskattad avslutning på lunchen.
Den här lättlagade chokladmoussen innehåller bara två ingredienser, grädde och mjölkchoklad. Enkel att förbereda och använda som bas i flera desserter. Spritsa i glas och toppa med till exempel chokladganache och rostad vit choklad, som en extra god chokladdessert att erbjuda efter lunchen, ev. som merförsäljning.
Spritsa hallonchantilly i små glas och bjud till dessert efter lunchen. Toppa hallonchantillyn med till exempel blåbärskompott och små maränger för en härlig dessert. Lätt att ha förberedd och bara vispa vid servering. För bäst resultat - servera hallonchantillyn strax efter uppvispningen.
Cheesecakekrämen är lätt att ha förberedd och spritsas i glas. Toppa krämen med t ex blåbärskompott eller stekta nektariner beroende på säsong. Få lite crunch till desserten med t ex rostat havrecrunch eller mimimaränger. Receptet är framtaget av Disa Molin för Arla.
Ljuvliga små desserter som garanterat gör succé till festliga tillfällen. Bakverket består av en len hjortronmousse på chokladbotten med en kula chokladganache i mitten, täckt med en blank mirrorglaze.
Den här blåbärspajen har allt! Ett knaprigt pajskal med smak av kardemumma och en fyllning med massor av blåbär i kombination med perfekt krämighet. Till pajen serveras en äkta vaniljsås som är helt växtbaserad. En garanterad smaksuccé!
Enkel och god tårta som med fördel går att göra långt i förväg och passar året om. Det går jättebra att byta ut bären till det man gillar bäst eller som passar årstiden. Gör den till din egen favorit.
Kakaotartelett med chokladcremeux och hallonmousse
En delikat kakaodragerad mördegstartelett fylld med en krämig chokladcremeux toppad med lätt, fluffig hallonmousse som ger en uppfriskande kontrast till den rika chokladsmaken.
Körsbärspaj smaksatt med tjärsirap och salt vaniljsås
Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.
Smakfull dessert med SIA Glass omtyckta glass VitChoklad SaltCitron; sött, salt och syrligt! Receptet är skapat av Abigail Jones, Hotel Tylösand, i samarbete med SIA Glass.
Lyxig och snabblagad dessert med crunch. Med dess perfekta kombination av smaker och enkla tillagning kommer den definitivt att bli en favorit i ditt kök.
Den krämiga konsistensen av glassen smälter perfekt över den varma french toasten och blandas med de saftiga blåbären. Perfekt till brunch och omöjlig att motstå – denna smakupplevelse kommer väcka dina gästers aptit och få dem att längta efter mer!
Ravioli Dolce är en härlig italiensk läckerhet som förvandlar den traditionella raviolin till en sötsak som förför smaklökarna. Denna söta variant av ravioli är fylld med en krämig blandning av ricottaost, socker och choklad, insvept i ett lager av delikat pastadeg och sedan friterad till gyllenbrun perfektion.
En utsökt dessert kräver inte bara en god smak, portionsstorleken ska också vara lagom stor för att orka avnjutas. Den här jordgubbstarteletten har just det - blandningen av färskost och grädde tillsammans med jordgubbarnas sötma i det spröda tartelettskalet blir smått magisk. Receptet är framtaget av Sara Aasum Hultberg, i samarbete med Arla.
Malin Lönneberg från Svenska kocklandslaget har skapat en dessert smaksatt av kaffe. "”Koka kaffe, vispa grädde, hot shot – hot shot – hot shot!”, är en ramsa som inspirerat till min glassbomb. I receptet används både kaffebönor och kaffesump. Tulacalum är en något mindre söt choklad med 75% kakao men med så mycket chokladsmak. En glassälskare som jag tycker denna är helt fantastisk och perfekt för alla tillfällen värda att fira.”
Harald Linder från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en dessert smaksatt av kaffe.
"Kaffe och choklad är en klassisk kombination. Av bra anledningar dessutom, det smakar fantastiskt tillsammans. Med en salt karamell förhöjs smakerna till ännu en nivå."
Med Ekströms frasvåffelmix gräddar du enkelt den lyxiga och maffiga belgiska våfflan – en omtyckt dessert av många. Färdiggräddade våfflor kan penslas med något sött, exempelvis Ekströms Aprikoskompott.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.