Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptbanken

Recept

Krämig och mjölkfri äggröra

Äggröra är en favorit på frukostbuffén. Med detta recept kan du snabbt och enkelt skapa en perfekt krämig äggröra som dina gäster kommer att uppskatta. Dessutom är den fri från mjölkprotein och laktos.
Recept

Grön- och svartkålspesto med ost

En riktigt god och smakrik pesto. Måste provas! Passar utmärkt till Tunn Vete, Wasa 100 eller Tunn havre.
Recept

Tzatziki spread

Tzatziki spread, på cream cheese, riven gurka och vitlök. Fräsch och smakrik spread med en känsla av Grekland. Den är enkel att tillaga och är perfekt på knäckebrödet! Passar utmärkt till Tunn Vete, Wasa 100 eller Tunn havre.
 
Recept

Grönsaks-demiglace

Roots vegetariska Smakförstärkare mörk består av rotfrukter och örter som är omsorgsfullt utvalda och enkelt kan tillagas i ugn på låg värme över natten. När morgonen gryr är buljongen redo att lyfta smaken i dina maträtter till nya höjder, som de allra flesta kan äta.
Recept

Rancherosås

Gul lök, röd paprika, chili och vitlök fräses tills de är mjuka, och tillsammans med krossade tomater och Touch of Taste Brynt Lökfond, blir det en smakrik sås. Svarta bönor och koriander tillsätts för textur och frisk smak som passar perfekt till exempelvis vegetariska biffar.
Recept

Portvin- och champinjonsås

Portvin- och champinjonsås är en utsökt följeslagare till alla sorters kött. Denna rika och mustiga sås lyfter smaken till nya höjder med sina djupa smaker och eleganta undertoner från portvinet. En smakfull upplevelse utöver det vanliga.
Recept

Currysås med äpple

Krämig sås där curry och äpple ger en balans mellan krydda och sötma. Perfekt till schnitzel där den smakrika såsen ger en rätt som tilltalar både stora och små.
Recept

Krämiga lupinbönor med chermoula

Prova detta recept av Adam Thulin i samarbete med Violife Professional. Lupinbönan, som introducerades till Sverige på 1800-talet, är smörig i smaken och har en tuggig konsistens.  Denna mellanrätt passar till mycket men fungerar även som ensamrätt. De krämiga bönorna toppas med nordafrikansk chermoula och riven Violife Greek White.
Recept

Brynt smörvisp

Det brynta, nötiga smöret får en fin syra av crème fraiche. Spritsa ut som en grund, topping eller klick.
Recept

Grillat smör

Skapa en snackis med grillat smör på menyn. Det grillade smöret kan lyfta vilken rätt som helst, speciellt dina såser.
Recept

Kryddsmör

Smör kan smaksättas och serveras på många olika sätt och därmed fungera till flera olika rätter. Frys kryddsmöret och riv det över dina varma grönsaker. Kyl och skär det i skivor och servera till grillat kött. Eller behåll kryddsmöret rumsvarmt och bred på smörgåsar.
Recept

Knäckebrödspizza Bianco

Den 19 februari är det knäckebrödets dag. Hylla dagen med detta smarriga recept på Knäckebrödspizza Bianco. Knäckebrödspizzan är perfekt som tillbehör till soppa eller som ett matigt mellanmål. Servera med goda röror och en variation av härligt knapriga knäckebröd.
Recept

Bearnaisesås

Bearnaisesås är en klassiker till många köttdetaljer och alltid lika populär bland restauranggästerna. Det här receptet är den klassiska varianten med en reduktion på schalottenlök och vinäger samt smaksatt med färsk dragon.
Recept

Sandefjordsås

Sandefjordsåsen är en riktig restaurangfavorit och älskad av många. Den består av lika delar grädde, smör och crème fraiche. Såsen är enkel att göra och kan smaksättas på många olika sätt och ett perfekt tillbehör till fint bakad fisk, till exempel röding.
Recept

Hollandaisesås

Hollandaisesås är en krämig emulsionsås som passar utmärkt till fisk och primörer. Att servera hollandaisesås till färsk sparris på våren är en favorit på menyn. Hollandaisesås ingår också i brunchklassikerna ägg benedict och ägg florentine.
Recept

Rödvinssås

Prisbelönte kocken Daniel Müllern har tagit fram en rödvinssås i samarbete med Unilever:
 ”En rödvinssås behöver verkligen inte vara särskilt komplicerad. Använd bra råvaror och följ mitt recept, så står du strax någonting riktigt gott att servera till dina gäster.”
 
Recept

Klassisk pepparsås

Prisbelönte kocken Daniel Müllern har tagit fram en pepparsås i samarbete med Unilever:
”När jag gör pepparsås använder jag gärna tre olika sorters peppar för att göra såsen lite intressantare. Vill du kan du blanchera pepparkornen, så blir såsen något mildare. Servera till en perfekt stekt köttbit eller ankbröst.”
 
Recept

Brynt smörvinägrett

Nötig och syrlig brynt smörvinägrett med bitar av äpple och schalottenlök blir ett fint komplement till många, inte minst vegetariska rätter.
Recept

Ostkräm med yoghurt

Ostkräm med yoghurt är en användbar grundkräm som kan smaksättas för att anpassas till många olika rätter. Rör ner hackad grönkål och spritsa i wraps, eller smaksätt med hackad dill och bjud till laxrätter.
Recept

Rättviksärthummus

Rättviksärten med fantastisk karaktär och svensk historia är ett våra mest intressanta matkulturarv. Rättvikarna förstod tidigt nyttan med baljväxten, både för dess näringsinnehåll men också dess förmåga att binda näring i jorden. Denna hummus är användbar på bröd, till sallader eller salladsbufféer, kött, fisk eller som dipp av olika slag.
Recept

Tartarsås

En tartarsås med Kikkoman Ponzu & Colman’s senapspulver. Passar till allt panerat och friterat eller råbiff.
Recept

Sojaglaze med röd curry & palmsocker

En sojaglaze med Kikkoman Original & TABASCO®Original. Passar till långbakad fläsksida eller till hela grillfesten.
Recept

Chimichurri

En Chimichurri med Kikkoman Ponzu & TABASCO® Chipotle. Passar fint till grillat.
Recept

Bearnaisesås med rökt chili & grillat smör

En Bearnaisesås med TABASCO®Chipotle & Kikkoman Ponzu. Passar fint till allt grillat.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.