- Idéen till baren var att vi behövde ett fönster till våra produkter, ett bättre läge än Vasagatan finns nästan inte. Vi har visserligen redan många stammisar men vi riktar oss framför allt till turister och med flera stora hotell och konferensanläggningar i närheten är det toppen. Vi fyller också ett behov – det finns ingen liknande bar i stan som endast serverar drycker från Sverige, säger Li.
Skogen
Väggarna är målade i skogsgrönt (naturligtvis) med en skog på ena väggen och norrsken på den andra och mycket av inredningen är i trä.
- Det ska fånga skogen som är vår terroir. Vi har sedan inrett med detaljer från skogen och naturen med stubbar, björkträd och med ren- och älghorn som både dekor och funktion. Vi håller på det nordiska temat i utrustningen också med glas från Orrefors och porslin från Norge. Menyn består främst av norrländska rätter och råvaror som stekt palt, rökt älgstek och storsäljaren röding, berättar Li.
Svensk sprit
- De Episka likörerna innehåller endast naturliga råvaror – de smakar precis som bären och inte konstgjort på något sätt. Riktiga smaker så de är tacksamma och lätta att blanda drinkar på, de är även goda som de är eller på glass och på många andra sätt. Min favorit är faktiskt hjortron men även hallon - de är roligast att jobba med även om ingen av dem är speciellt svåra att använda, säger Aaron Fisher, bartender på Bar Nordic.
Det är Aaron som skapat alla drinkarna men fått lite input och hjälp med namnen från Li och Josefin Kugelberg som ansvarar för köket.

Aaron Fisher, bartender, och Li Holmberg.
Arctic Sour - med Episk cloudberry
- Den är som en fräsch whisky sour med hjortronsmaken i grunden, där whiskyn inte tar överhanden och blir för spritig som den kan göra i mer traditionella whiskydrinkar, säger Aaron.
- Arctic sour är verkligen min favorit, den är välbalanserad och njutning i varje sipp, säger Li.
Till sommaren kommer flera av drinkarna bytas ut och anpassas mer efter säsongen.
- Vi har inte haft öppet så länge så vi har inte någon regel än för menyändringarna men den närmaste tiden, vilket vädret får avgöra, blir det somrigare även på drinkmenyn. Planen är inte heller att byta ut alla. Jag håller på att testa mig fram till en frozen daquiri med rabarber, berättar Aaron.
Vinprovning
- Många är skeptiska till vin av bär men för bara några kvällar sedan kom det in några spanska turister som rynkade lite på näsan. De fick provsmaka och det slutade med att de beställde in två flaskor, berättar Li.
Bar Nordic är främst en vin- och cocktailbar men serverar även öl också, både på tapp och faktiskt på burk.
- Burk för att det är en miljösmartare förpackning men också för att den håller sig bättre och är lättare att förvara. Vissa har synpunkter på det men får jag bara förklara så köper de flesta det, berättar Aaron.
- Några svenska viner på druvor finns naturligtvis också men de kommer från Skåne, säger Li.
Uppe i Norsjö håller Lis man Lars Normark ställningarna och det händer saker i produktionen – bland annat är en ny Episk likör på väg nu i maj – denna gång av svenska jordgubbar.
