Från premiumbiffar till en riktigt god fläskrack, vi kan kött!
I vårt sortiment hittar du alltid ett stort urval av produkter inom kött och chark. Det kan handla om en premiumbiff av högsta kvalitet eller en riktigt bra fläskrack.
Oavsett om du driver finkrog, lunchrestaurang, cateringföretag eller arbetar på skolrestaurang, så har vi något för dig. I vårt breda sortiment av kött och chark hittar du nötkött, fläskkött, lammkött, vilt, chark, innanmat, sous-vide och färs, både från Sverige och internationella leverantörer.
Svenskt kött
Eftersom det är många som efterfrågar svenska produkter har vi den blågula "Kött från Sverige"-märkningen på produkter med 100 % svenskt kött. Det är ett led i vårt arbete för att stödja svensk livsmedelsproduktion i syfte att öka tillgängligheten av regionala och småskaliga produkter.
Inga mellanhänder
Vi importerar kött- och charkuterier som vi köper direkt från de bästa köttproducenterna runt om i världen, utan mellanhänder. Vi vet vilka vi samarbetar med, att de tar väl hand om sina djur och minst uppfyller EU:s djurskydds- och miljökrav. I sortimentet finns också utländska leverantörer av kött och chark som i sin verksamhet arbetar i enlighet med de svenska miljö- och djurskyddskraven.
Du kan lita på oss
Matsäkerhet och kvalitet är en självklar del av vår verksamhet. Du som kund ska kunna lita på att du får de livsmedel som du beställer. Därför arbetar vi aktivt med att utveckla rutiner och regelverk som rör kvalitetssäkerhet, matsäkerhet, uppföljning och kontroll.
Vi rekommenderar
Hållbarhet
Matsäkerhet
Vi vill att du som kund ska kunna lita på att det du beställer är det du får – rätt varor av rätt kvalitet. Kvalitet och matsäkerhet är centrala frågor för oss och att kvalitetssäkra sortiment och leverantörer är en del av vårt dagliga jobb. Väl inarbetade rutiner, kontroller och uppföljningar genom hela varuflödet gör att du kan vara trygg med de livsmedel du köper från oss.
Hos oss jobbar duktiga färskvaruspecialister som kan ge dig råd och kunskap om vilka kött- och charkprodukter som passar just din verksamhet. Kontakta gärna din säljare eller ditt närmaste säljkontor så berättar vi mer.
Vi rekommenderar
Kunskap
Lagkrav om ursprungsland för kött på restaurang
Sedan 1 mars 2025 måste restauranger och storhushåll kunna informera sina gäster om ursprungsland på köttet som serveras. Syftet är att ge gästerna möjlighet att göra medvetna val baserat på köttets ursprung. Läs mer om vad det betyder och vad det ställer för krav på din verksamhet.
Vi på Martin & Servera väljer ut och handlar direkt med både svenska och internationella leverantörer av kött för att kunna erbjuda en stor bredd och en variation på olika kvaliteter.
Efterfrågan på svenskproducerade livsmedel ökar ständigt, både från våra kunder såväl som deras gäster. För att underlätta för er att hitta produkter med svenskt ursprung, så använder vi ursprungsmärkningen Från Sverige.
Temperaturguide för stekning av kött, fisk och fågel
För olika typer av kött, fisk och fågel gäller olika innertemperaturer. Unilever Food Solutions har tagit fram en temperaturguide som underlättar vid varje tillfälle, både vid grillning och stekning.
Grundläggande anatomisk styckningskurs för dig som vill lära dig att stycka ett helt djur och ta vara på alla styckningsdetaljer. Dagen blandas med teori och praktik. Vi inleder dagen med en styckningsdemonstration av ett djur.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.