En renodlad charkuteriproducent
Deras filosofi är enkel och utgår ifrån att endast bearbeta och sälja råvaror av bästa kvalitet. Färgämnen och kemiska produkter är bannlysta. Genom åren har Heberleins erhållit en rad utmärkelser bland annat ifrån Gastronomiska Akademien och Lilla Sällskapet samt i Chark-SM 2016.
Korvar, skinkor och pastejer – tillverkade enligt familjerecept
Produkterna röks på gammeldags vis över en bädd av pyrande al- och bokspån, tillsammans med enris i rökugnar under minst ett dygn. Traditionen, den goda kvaliteten och de Heberleinska recepten hålls hårt fast vid, samtidigt som de även utvecklar nya produkter. Till de mest kända produkterna från Heberleins hör Rackebajsaren och Förslövskorven.
Fyra generationers tradition sedan 1932
Heberleins startades redan 1932 när farfar Hilmer köpte fastigheten i Förslöv, där butiken finns än idag. Men historien började redan innan det när farfars far invandrade från Tyskland till Malmö med fickorna fulla av korvrecept.
Från slakteri till dagligvarubutik med eget hemcharkuteri
Heberleins var från början ett slakteri men med tiden började Hilmer med egen korv- och charkuteritillverkning. Trettio år senare tog Hilmers son Gert med sin hustru Gunnel över företaget och vidareutvecklade det till en dagligvarubutik med eget hemcharkuteri. Syskonen Marie och Jonas tog i sin tur över butiken 1989 av sina föräldrar Gert och Gunnel.Läs mer om charkuteriet på deras hemsida http://www.heberleins.se/
