Ända sedan 1898 har Jojjen gjort charkprodukter i Västervik. Fram till 70-talet drevs det av familjen Andersson som grundade företaget. Familjen Hirschman tog över företaget strax efter och driver verksamheten än idag.
Genuina charkhantverk
"Trots moderna maskiner gör vi fortfarande mycket för hand. Alla våra varor är fria från smakförstärkare och liknande tillsatsmedel. De ska ha sin naturliga smak och om de är kryddade så ska det vara med färska kryddor." berättar Philip Hirschman på Jojjens Chark.
Ända sedan 1977 har man haft samma leverantör av svenskt kött, samma kryddsättning och i grunden en och samma processteknik.
Lammstek och rostbiff av högsta kvalitet
"Vi har tillsammans med Martin & Serveras köttspecialister tagit fram riktigt fina produkter, till exempel en lammstek provencale och en rostbiff." berättar Philip.
Förutom lammstek och rostbiff producerar Jojjens Chark Westervikskorv bland annat isterband, Spickekorv, prinskorv och grillad rostbiff.
Läs gärna mer om leverantören på deras hemsida.
