Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Smak av Gotland

Smak av Gotland
På Gotland finns över 550 engagerade djurbönder av nöt, gris och lamm som erbjuder sina produkter under varumärket Smak av Gotland.

Gotlands ört- och kalkrika marker kombinerat med det milda klimatet med flest soltimmar i landet, gör att ön lämpar sig mycket bra för djuruppfödning.

Full kontroll på hela kedjan

För att säkra kvaliteten på köttet har Smak av Gotland ett eget modernt slakteri på ön, Gotlands Slagteri. Det betyder att man har full kontroll på förädlingskedjan hela vägen från mark till tallrik, det vill säga korta djurtransporter, korrekt utförd slakt, hantverksmässig styckning, mörning och förpackning.

Mört kött från gotländska gårdar

Resultatet blir ett välsmakande och mört kött. Köttet kommer från djur som är uppfödda på gotländska gårdar. Djuruppfödning bidrar till det vackra och öppna landskapet som är karaktäristiskt för Gotland.

Under vår, sommar och höst betar både nötkreatur och lamm det gotländska landskapet.
Uppfödarna har gårdar från Sundre nere i söder till Fårö uppe i norr.

På gården odlar uppfödaren oftast både grovfoder, fodermajs eller annan gröda samt spannmål. En del uppfödare odlar även proteinfoder som ärtor eller åkerbönor.


Läs mer om leverantören på deras hemsida.

Tips att skriva på menyn:

Mört och välsmakande svenskt kött från gotländska gårdar.
Sortiment

Handla Smak av Gotland

Logga in för att se vad som finns tillgängligt i sortimentet just nu.

Hitta kött från gotländska gårdar i vår e-handel.

Läs mer

Regionalt

Götaland

Från södra Sverige har vi handplockat producenter som med sin suveräna omsorg om råvaran kvalar in i vårt regionala sortiment. Producenterna i Götaland kommer från Blekinge, Bohuslän, Dalsland, Halland, Skåne, Småland, Västergötland, Östergötland, Gotland och Öland.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.