Gotlands ört- och kalkrika marker kombinerat med det milda klimatet med flest soltimmar i landet, gör att ön lämpar sig mycket bra för djuruppfödning.
Full kontroll på hela kedjan
För att säkra kvaliteten på köttet har Smak av Gotland ett eget modernt slakteri på ön, Gotlands Slagteri. Det betyder att man har full kontroll på förädlingskedjan hela vägen från mark till tallrik, det vill säga korta djurtransporter, korrekt utförd slakt, hantverksmässig styckning, mörning och förpackning.
Mört kött från gotländska gårdar
Resultatet blir ett välsmakande och mört kött. Köttet kommer från djur som är uppfödda på gotländska gårdar. Djuruppfödning bidrar till det vackra och öppna landskapet som är karaktäristiskt för Gotland.
Under vår, sommar och höst betar både nötkreatur och lamm det gotländska landskapet.
Uppfödarna har gårdar från Sundre nere i söder till Fårö uppe i norr.
På gården odlar uppfödaren oftast både grovfoder, fodermajs eller annan gröda samt spannmål. En del uppfödare odlar även proteinfoder som ärtor eller åkerbönor.
Läs mer om leverantören på deras hemsida.
