Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Stenhuse Gård

Stenhuse Gård
Tomas är sjätte generationen som driver Stenhuse gård i Sanda socken på Gotland. Sparris har han odlat i 20 år. Gården producerar även rabarber, jordgubbar, hallon och ramslök.

Det är intensiva dagar på gården från säsongens början runt valborg, fram till midsommar. Men Tomas trivs med det han gör:

"Jag har alltid tyckt om att ha fingrarna i jorden och se grödor växa. Att det blev sparris berodde på att det var rätt ovanligt på den tiden och dessutom upptäckte jag att det var få som ville hålla på med odling där skörden måste ske för hand. Hantverket i plockningen och finliret med allt från droppbevattning till rätt näring lockade mig, plus att människor är roligare än maskiner”

Långlivade sparrisplantor

Idag är gården inriktad på odling med framförallt långa kulturer, där plantorna har en livslängd på 10 år. Både vit och grön sparris odlas. Det skördas 25 ton sparris per säsong och odlingarna har utökats med rabarber, jordgubbar och hallon. Även ramslök som växer vilt, finns med bland gårdens produkter. På gården tvättas, sorteras och paketeras alla produkter.

Anor sedan 1700-talet

Stenhuse gård i Sanda socken på Gotland har anor sedan 1700-talet. Här har det bedrivits traditionellt jordbruk i fem generationer. Tidigare producerades det mjölk och odlades traditionella gotländska grödor som sockerbetor och spannmål.

1996 ändrades inriktningen till att istället odla grönsaker och rotfrukter för att få större lönsamhet. Framför allt var det då som spetsprodukter som sparris och jordgubbar
började odlas.

Läs mer om Stenhuse gård här: http://www.stenhusegard.se/
Sortiment

Handla råvaror från Stenhuse gård

Dessa produkter är säsongsbaserade, men du kan enkelt filtrera dig fram till det du söker i vår e-handel. Logga in för att se vad som finns tillgängligt i sortimentet just nu.

Läs mer

Regionalt

Götaland

Från södra Sverige har vi handplockat producenter som med sin suveräna omsorg om råvaran kvalar in i vårt regionala sortiment. Producenterna i Götaland kommer från Blekinge, Bohuslän, Dalsland, Halland, Skåne, Småland, Västergötland, Östergötland, Gotland och Öland.
Kunskap

Frukt och grönt för restauranger och storkök

Med en jämn kvalitet på varor, nyfikenhet för nya trender och med en tillgång som möter dina behov. Det ger dig ett bra erbjudande på frukt och grönt för restauranger och storkök.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.