Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Nyhet! Svenska baljväxter som är goda och lätta att tillaga

Nyhet! Svenska baljväxter som är goda och lätta att tillaga
Enligt det senaste förslaget på nationella kostråd bör vi äta baljväxter varje dag, för hälsan och miljöns skull. Axfoundation har tillsammans med alla aktörer drivit utvecklingsarbetet för en svensk storskalig värdekedja för svenska baljväxter som nu lanseras via Martin & Servera. Baljväxterna odlas och skalas av Kalmar Öland Trädgårdsprodukter och kokas och tillreds av Sevan i Sigtuna.
Produkterna som nu finns tillgängliga via Martin & Servera är blötlagda, kokta och frysta kikärter, kidneybönor och vita bönor, samt matinnovationerna falafel på gulärta och gråärta, och biff på gulärta med 7% broccoliblad.  
 
Produkterna är prisvärda och enkla att tillreda och jämfört med baljväxter som kokas utomlands har de ett halverat klimatavtryck.  
 
– Baljväxter är bra för hälsan och klimatet och denna typ av svenska produkter som både är goda och prisvärda tror vi verkligen öppnar vägen för mer svenska baljväxter på tallriken hos alla våra kunder, säger Felicia Blomström, kategorichef Martin & Servera Restauranghandel.
 
 
Publicerad2025-03-19

Våra senaste nyheter

2025.12.09

Vi skänker årets julgåva till Bris

Vi på Martin & Servera-gruppen vill tacka kunder och leverantörer för året som gått och önskar god jul och gott nytt år genom att skänka årets julgåva till Bris.
2025.11.01

Debatt: Sätt sänkt matmoms på menyn för restaurangerna

Regeringens förslag om sänkt matmoms omfattar inte mat som serveras på restaurang, café och konditori. Det riskerar att slå hårt mot restaurangbranschen. I en debattartikel publicerad i Dagens industri lyfter Irene Waldemarson, VD Martin & Servera Restauranghandel, tillsammans med andra företrädare för branschen behovet av en konsekvent momssänkning.
2025.10.23

Världsnaturfonden WWF godkänner vår klimatkalkylator i Menyplanering för beräkning av One Planet Plate

Världsnaturfonden WWF godkänner Martin & Serveras klimatkalkylator i den kostnadsfria tjänsten Menyplanering som ett verktyg för att beräkna klimatavtryck enligt One Planet Plate-metoden. Det gör det enklare för restauranger och storkök att ta fram menyer som både är hållbara och lönsamma. 

2025.10.06

Ida Bauhn är Årets Kock 2025!

Den 2 oktober gjorde sex av Sveriges mest framstående kockar upp om den ärofyllda titeln Årets Kock 2025 på Annexet i Stockholm.
Till nyhetssidan

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.