Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Västra Kungsholmen blir restaurangbranschens nya mötesplats i Stockholm när Martin & Servera och Galatea flyttar

Västra Kungsholmen blir restaurangbranschens nya mötesplats i Stockholm när Martin & Servera och Galatea flyttar
En ny mötesplats för restaurangbranschen i Stockholm och Sverige skapas när Martin & Servera, med huvudkontor, säljkontor och utbildningsverksamhet samt koncernens dryckesspecialister, Galatea, flyttar in i nya lokaler på Lindhagensgatan 133 på västra Kungsholmen.
- Vårt nya kontor är inte bara en modern och attraktiv arbetsplats för våra medarbetare. Det är ett ställe som stimulerar möten och samarbete – helt enkelt en ny och härlig mötesplats för restaurangbranschen, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera-gruppen.
 
Martin & Servera lämnar alltså Årsta och Galatea flyttar samtidigt från Alvik. Den nya gemensamma adressen är Lindhagensgatan 133. Sorundahallarna blir kvar med lager och kontor i Västberga. Restaurangbutikerna i Årsta och Bromma stannar också där de är.
 
- Martin & Servera-gruppen är en del av restaurangbranschens kreativitet och engagemang. Vi arbetar nära våra kunder. Vi har ofta kunder med i olika utvecklingsprojekt. Att kontoret är både centralt och lättillgängligt är därför viktigt, säger Liv Forhaug.
 
I huset, som består av entréplan plus fem våningar dedikerade för Martin & Serveras verksamhet, finns bland annat:

  • Martin & Servera med huvudkontor och säljkontor Stockholm
  • Galateas huvudkontor och säljkontor
  • GastroMerits utbildningskök och övriga utbildningslokaler
  • Provkök
  • Dryckesprovningsrum och Galateas bar


Ledord: Hållbarhet

Hållbarhet har varit ett av ledorden genom hela projektet. Fastighetsbolaget som utvecklat fastigheten för Martin & Servera är Castellum.
 
- Med alla de specialbehov vi har för vår verksamhet hade det kanske varit enklare att bygga nytt från grunden, men vi valde i stället att ge nytt liv till det gamla åttiotalshuset på Lindhagensgatan, säger Liv Forhaug.
 
Det här är Castellums största återbruksprojekt någonsin. Byggelement, fönster, dörrar, inredning, möbler har sparats och återanvänts – i det nya kontoret, eller i andra byggprojekt. Detta sammantaget har gett en besparing på 1 964 ton CO2e.
 
- De sista dagarna i augusti flyttar vi in, så jag vill hälsa kunder och leverantörer varmt välkomna att besöka oss framöver, säger Liv Forhaug.
Publicerad2023-09-01

Senaste nyheterna

2025.12.09

Vi skänker årets julgåva till Bris

Vi på Martin & Servera-gruppen vill tacka kunder och leverantörer för året som gått och önskar god jul och gott nytt år genom att skänka årets julgåva till Bris.
2025.11.01

Debatt: Sätt sänkt matmoms på menyn för restaurangerna

Regeringens förslag om sänkt matmoms omfattar inte mat som serveras på restaurang, café och konditori. Det riskerar att slå hårt mot restaurangbranschen. I en debattartikel publicerad i Dagens industri lyfter Irene Waldemarson, VD Martin & Servera Restauranghandel, tillsammans med andra företrädare för branschen behovet av en konsekvent momssänkning.
2025.10.23

Världsnaturfonden WWF godkänner vår klimatkalkylator i Menyplanering för beräkning av One Planet Plate

Världsnaturfonden WWF godkänner Martin & Serveras klimatkalkylator i den kostnadsfria tjänsten Menyplanering som ett verktyg för att beräkna klimatavtryck enligt One Planet Plate-metoden. Det gör det enklare för restauranger och storkök att ta fram menyer som både är hållbara och lönsamma. 

2025.10.06

Ida Bauhn är Årets Kock 2025!

Den 2 oktober gjorde sex av Sveriges mest framstående kockar upp om den ärofyllda titeln Årets Kock 2025 på Annexet i Stockholm.
Se alla nyheter

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.