Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Kocklandslagens nya laguppsättning klar – förlänger samarbetet med Martin & Servera-gruppen

Kocklandslagens nya laguppsättning klar – förlänger samarbetet med Martin & Servera-gruppen
8 april presenterades de nya Kocklandslagen som ska representera Sverige i VM 2026 och OS 2028. Martin & Servera-gruppen fortsätter samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget.
Kocklandslaget presenterade i veckan de nya medlemmarna i Svenska Kocklandslaget och i Juniorkocklandslaget.
 
- Vi ser fram emot att få fortsätta resan tillsammans med de nya Kocklandslagen, vars arbete och framgångar genom åren är en viktig plattform för utvecklingen av svensk gastronomi och hela restaurangbranschen, säger Kristina Ossmark, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Martin & Servera-gruppen.

Samarbetet är en viktig pelare i Martin & Servera-gruppens utvecklingsarbete med svenska producenter och deras råvaror av världsklass. 
 
- Att hitta rätt producenter och råvaror i nära samarbete med kockarna är en uppgift vi både älskar och tar på största allvar. Det är just i det gemensamma arbetet – där nyfikenhet förenar oss alla, kockar, producenter och vårt team – som vi tillsammans driver den svenska gastronomin framåt, säger Anna Sjögren, ansvarig för samarbetet med Kocklandslagen hos Grönsakshallen Sorunda. 
 
Redan i februari presenterades lagledningen – Jens Ericsson fortsätter som General Manager, Fredrik Ander och Albin Edberg kliver in som nya team leaders. Fredrik blir team leader för Svenska Kocklandslaget, medan Albin går in som team leader för Juniorkocklandslaget.

Jens Ericsson uppskattar samarbetet med Sorundahallarna och Martin & Servera Restauranghandel.
 
- Att ha leverantörer och samarbetspartners som vi kan lita på är A och O. Vi lägger ner oerhört mycket tid på att ta fram de rätter vi ska presentera i tävlingarna. Att ha samarbetspartners som är lika engagerade i att hitta de bästa råvarorna är en trygghet för oss.
 
Ett nära samarbete mellan kockar, leverantörer och producenter är utvecklande för alla parter. 
 
- Tillsammans blir vi starka. Samarbetet med Martin & Servera-gruppen gör att vi kan tävla på den absolut högsta gastronomiska nivån när vi representerar Sverige i Culinary World Cup och Culinary Olympics, säger Jens Ericsson.
 
Publicerad2025-04-09

Våra senaste nyheter

2025.12.09

Vi skänker årets julgåva till Bris

Vi på Martin & Servera-gruppen vill tacka kunder och leverantörer för året som gått och önskar god jul och gott nytt år genom att skänka årets julgåva till Bris.
2025.11.01

Debatt: Sätt sänkt matmoms på menyn för restaurangerna

Regeringens förslag om sänkt matmoms omfattar inte mat som serveras på restaurang, café och konditori. Det riskerar att slå hårt mot restaurangbranschen. I en debattartikel publicerad i Dagens industri lyfter Irene Waldemarson, VD Martin & Servera Restauranghandel, tillsammans med andra företrädare för branschen behovet av en konsekvent momssänkning.
2025.10.23

Världsnaturfonden WWF godkänner vår klimatkalkylator i Menyplanering för beräkning av One Planet Plate

Världsnaturfonden WWF godkänner Martin & Serveras klimatkalkylator i den kostnadsfria tjänsten Menyplanering som ett verktyg för att beräkna klimatavtryck enligt One Planet Plate-metoden. Det gör det enklare för restauranger och storkök att ta fram menyer som både är hållbara och lönsamma. 

2025.10.06

Ida Bauhn är Årets Kock 2025!

Den 2 oktober gjorde sex av Sveriges mest framstående kockar upp om den ärofyllda titeln Årets Kock 2025 på Annexet i Stockholm.
Alla nyheter

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.