Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Här kan du se alla kursledare för sommelierutbildningen
GastroMerit

Här kan du se alla kursledare för sommelierutbildningen

Schema

Läs och ladda ner schemat för hösten 2025 här.

Kursprogram

Ladda ner kursprogrammet till sommelierutbildningen här.

Vin

Daniel Agerberg

Han har i över femton år arbetat som sommelier på restauranger med omfattande vinlistor som Djuret, Teatergrillen/Riche och Astoria. Därtill har han jobbat på ett antal vinbarer som Eriks vinbar Gondolen, Terrenos vinotek samt Åre vinbar. Just nu är han nybliven chefssommelier på nyöppnade restaurang Chez Jolie.

Jake Kulle

Jake Kulle är utbildad sommelier och har jobbat många år både som utbildare och ansvarig för Systembolagets internutbildningar inom mat och dryck. Han har även över 10 års erfarenhet från restaurangbranschen både som bartender och servitör. Jake är numera utbildningskoordinator och projektledare för Gastromerits dryckesutbildningar.

Totte Steneby

Han är en välrenommerad sommelier med en bakgrund på flera toppkrogar. Idag innehar han titeln Senior Wine Specialist på auktionsfirman Zachys Wine Auctions.

Vin

Ruben Sanz Ramiro

Han är chefssommelier på PM & Vänner i Växjö som 2017 blev Sveriges första restaurang att belönas med Wine Spectator Grand Award. Spanskfödde Rubén har utnämnts till Sommelierernas Sommelier 2016 och 2017 samt till Årets Sommelier av Livets Goda 2015 och 2017.

Daniella Lundh Egenäs

Daniella är idag chefssommelier på nya restaurang Flora på Thora Vingård. Med erfarenhet från prestigefyllda restauranger som Frantzén och Agrikultur, samt en internationell bakgrund i Verbier, tillför Daniella djupa kunskaper och perspektiv. Hon har bland annat deltagit i flera skördar i Swartland, Sydafrika, pluggat Vinodling på SLU, gått intensivkurs på Plumpton College och läser själv till Weinakademiker i Rust.

Övrigt

Mercedes Bachelet

Hon är General Manager och sommelier för Adam/Albins restauranger i Stockholm, samt driver det egna restaurangkonsultbolaget Bachelet Consulting. Mercedes har arbetat i ledande positioner inom restaurang och hotell i cirka 20 års tid.

Kursledare i sommelierhantverk.

Hans Bihl

Hans Bihl har arbetat med dryckesutbildningar sedan 1995. Han är en av Sveriges högst utbildade Spritsommelierer enligt WSET (level 3) och är även designated Educator. Han har startat flertalet barutbildningar, bland annat YH-utbildningen International Bar Management och blivit Årets Branschförbättrare på B.C.A. galan. Kursledare inom sprit.

Joel Wredlert

Joel Wredlert har över 20 års erfarenhet från hotell-, café- och restaurangbranschen och är en välkänd röst inom svensk specialkaffe. Han är utbildningsansvarig på Johan & Nyström Kafferosteri och har lång erfarenhet som föreläsare inom kaffe, te, sensorik och ursprung. Som styrelseledamot i SCA Sweden är han även med och arrangerar svenska mästerskapen i barista. 

Kursledare inom kaffe och te.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.