Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Naturvin, biodynamiskt och ekologiskt – Vinodling för en hållbar framtid

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Under denna inspirerande kursdag får du insikt i de komplexa val som formar morgondagens vinindustri och hur dessa påverkar restaurangens arbete och gästens upplevelse.
Kursen är särskilt framtagen för restaurangpersonal som är redo och vill ta sina kunskaper till nästa nivå och inspireras i ämnet. Genom både teori och provningar kommer du få utforska viner med hållbarhet i fokus och du kommer få fördjupa dina kunskaper inom vinmakning och vinodling med den röda tråden hållbarhet, ett ämne som inte är svart eller vitt.

Välkommen till en kursdag fylld av inspiration, ny kunskap och möjligheten att reflektera över vinets framtid tillsammans med branschkollegor!

Kursinnehåll

  • Hållbarhet inom vinindustrin - vad innebär det egentligen? 
  • Från vingården till flaskan - hur påverkar odlingsmetoder och vinmaknings beslut både kvalitet och miljö?
  • Ekologiskt, biodynamiskt och naturvin. Vad betyder ekologiskt och naturvin?
  • Hybrid/Piwi-druvor - vad är Piwi och varför pratar hela vinvärlden om dessa hybrider?
  • Förpackningar och förslutningar: kartläggning av vinets olika förpackningar och förslutningars miljöpåverkan - hur kan din verksamhet göra ett mer hållbart val?

Kursledare: Daniella Lundh Egenäs

Daniella är idag chefssommelier på nya restaurang Flora på Thora Vingård. Med erfarenhet från prestigefyllda restauranger som Frantzén och Agrikultur, samt en internationell bakgrund i Verbier, tillför Daniella djupa kunskaper och perspektiv. Hon har bland annat deltagit i flera skördar i Swartland, Sydafrika, pluggat Vinodling på SLU, gått intensivkurs på Plumpton College och läser själv till Weinakademiker i Rust.

Dryckesutbildningar

GastroMerit har kurser för dig som vill lära dig mer om vin, öl eller hur du enklast parar ihop mat och dryck tillsammans. För dig som vill ta ett steg längre har vi sommelierutbildning som sträcker sig över en termin.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.