Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Choklad och desserter
GastroMerit

Choklad och desserter

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Lär dig skapa goda och fina desserter, kaffegodis och tryfflar i chokladens tecken med enkla, snabba och smarta recept. Är du nyfiken på choklad och vill sätta grunderna är det här en perfekt kurs för dig.
Vi går igenom olika basrecept och hur man kan använda recepten på flera olika sätt. Hur får man till snygga desserter rent visuellt med enkla knep? Vi går även igenom hur man får in bakningen i köksproduktionen på ett smidigt sätt, hur du planerar din bakning samt förvaring och hållbarhet.

Den här kursen riktar sig till kockar och kallskänkor och kräver inga speciella förkunskaper. Här får du lära dig att göra desserter på tallrik, desserter i glas, smarta desserter för större volym, olika sorters tryfflar och kaffegodis samt lite enklare dekorer.

Kursens innehåll

  • Genomgång och introduktion om choklad
  • Planering och effektivisering
  • Basrecept som går att variera
  • Grundprinciper för att få till snygga desserter på ett enkelt sätt
  • Skapa desserter, tryfflar och godis

Kursledare: Cecilia Andersson

Cecilia Andersson vann Årets konditor 2012 och är ordförande i Årets konditorföreningen och juryordförande i Årets konditor. Hon började sin tävlingskarriär på anrika Tössebageriet i Stockholm där hon blev chefskonditor redan som 26-åring. Efter drygt ett års arbete i Frankrike är hon tillbaka i Sverige och arbetar nu på Grytsberg säteri i Sörmland där hon skapar alla desserter och bröllopstårtor till de 40-tal bröllop de årligen har på gården.

Se alla köksutbildningar

GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik

Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.