Lär dig skapa goda och fina desserter, kaffegodis och tryfflar i chokladens tecken med enkla, snabba och smarta recept. Är du nyfiken på choklad och vill sätta grunderna är det här en perfekt kurs för dig.
Vi går igenom olika basrecept och hur man kan använda recepten på flera olika sätt. Hur får man till snygga desserter rent visuellt med enkla knep? Vi går även igenom hur man får in bakningen i köksproduktionen på ett smidigt sätt, hur du planerar din bakning samt förvaring och hållbarhet.
Den här kursen riktar sig till kockar och kallskänkor och kräver inga speciella förkunskaper. Här får du lära dig att göra desserter på tallrik, desserter i glas, smarta desserter för större volym, olika sorters tryfflar och kaffegodis samt lite enklare dekorer.
Kursens innehåll
Genomgång och introduktion om choklad
Planering och effektivisering
Basrecept som går att variera
Grundprinciper för att få till snygga desserter på ett enkelt sätt
Skapa desserter, tryfflar och godis
Kursledare: Cecilia Andersson
Cecilia Andersson vann Årets konditor 2012 och är ordförande i Årets konditorföreningen och juryordförande i Årets konditor. Hon började sin tävlingskarriär på anrika Tössebageriet i Stockholm där hon blev chefskonditor redan som 26-åring. Efter drygt ett års arbete i Frankrike är hon tillbaka i Sverige och arbetar nu på Grytsberg säteri i Sörmland där hon skapar alla desserter och bröllopstårtor till de 40-tal bröllop de årligen har på gården.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.