Lär dig att använda våra olika årstiders bästa råvaror på ett kreativt sätt och utforska matens kulturella rötter. Välkommen till en dag fylld av smak och inspiration.
Häng med på en kulinarisk resa som tar dig genom säsongernas olika nyanser av smaker. Det gröna kökets fyra årstider är en kurs som öppnar dörrarna till kreativitet och inspiration i det vegetariska och veganska köket.
Denna upplevelse är perfekt för dig som vill lära dig att omfamna våra färskaste råvaror och låta dem guida din matlagning.
Under kursdagen kommer vi att utforska hur de olika säsongerna bjuder in till råvaror och matvanor som är ekonomiskt och miljömässigt fördelaktiga. Med smaker vi känner igenom och kan längta efter säsong efter säsong!
Under kursen kommer du att:
Laga tre unika rätter för varje årstid; en sallad, en varmrätt och en mindre rätt.
Utbyta erfarenheter med andra deltagare.
Reflektera över hur du kan integrera en mer hållbar och säsongsmässig approach i ditt eget kök.
Kursledare: Anna H Lundahl
Anna H Lundahl är matinspiratör, kock och författare. Hon har rötter från tre generationers gröna kök, med en farmor som valde att att bli vegan redan under 1950-talet. Hon är född i en släkt där man lagat vegetarisk och vegansk mat från grunden, där hemmagjord mandelmjölk och ekologiskt till största del är en självklarhet. 2020 var hon inbjuden som köksmästare och skapare av en grön buffé under World Economic Forum i Davos Schweiz. Sedan dess har hon bland annat gett ut boken Min farmor var vegan, lagat lunch på Grand Hotel Stockholm och utbildat kockar för Svenska Möten.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.