Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Nyhet! Hållbara och lönsamma menyer – praktiska verktyg för framtidens gastronomi

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Vill du skapa rätter och menyer som är bra för både klimatet och kassaflödet? Under en heldag får du konkreta verktyg för att planera dina rätter och kommunicera dina menyer med låg klimatpåverkan – samtidigt som du sänker råvarukostnaden och stärker gästupplevelsen.
Hållbara och lönsamma menyer är en praktisk heldagskurs för dig som vill arbeta strukturerat med hållbar menyplanering samtidigt som du sänker dina råvarukostnader. Du får en tydlig introduktion till CO₂e och hur du använder klimatdata. Dels för att skapa både klimatanpassade och lönsamma menyer eller hur ett proteinskifte kan sänka kostnader utan att kompromissa med smak. Även hur du väljer råvaror som är både klimatsmarta och ekonomiskt fördelaktiga. Vi går igenom metoder och verktyg för att beräkna klimatpåverkan och kostnadseffektivitet och du tränar på att kommunicera hållbara val till gäster på ett sätt som ökar försäljningen.

Kursen vänder sig till dig som vill minska klimatpåverkan i din verksamhet och samtidigt stärka ekonomi och gästupplevelse.

Kursinnehåll

  • Menyworkshop: skapa en klimatsmart och kostnadseffektiv lunchmeny
  • Produktjämförelse: analysera klimatpåverkan och inköpskostnader för olika råvaror
  • Kommunikationsövning: träna på att sälja in hållbara val till gäster 
  • Smaktest: prova och utvärdera produktioner med låg CO₂ och hög gästpotential 
Du får också en introduktion till klimatarbete i restaurang- och livsmedelsbranschen av Emelie Hansson, Martin & Serveras hållbarhets- och kvalitetschef.

Kursledare: Maximillian Lundin

Han är kock och entreprenör med inriktning på hållbar konsumtion och miljö och ett brinnande intresse för växtbaserad matlagning som både ska var god och näringsrik. Maximillian har lång erfarenhet som både kock och krögare men även från livsmedelsindustrin. Han har även skrivit kokböcker som bygger på närproducerat, ekologiskt och vad som är i säsong.

Se alla köksutbildningar

GastroMerit

GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik

Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.