Välkommen till en inspirerande kurs med Michael Andersson, Årets Kock 2024, där vi utforskar både traditionella och moderna tekniker för att koka sås. Lär dig att skapa smakrika fonder och buljonger och upptäck nya sätt att tillaga de klassiska såserna.
Med rötterna i de klassiska franska fem grundsåserna adderar vi nya kreativa element och smaker från hela världens matkulturer. Utöka dina kunskaper om fonder och buljonger, med både klassiska och nya tillvägagångssätt. Här får du bland annat lära om hur du kan göra växtbaserade buljonger med höga smaker.
Vi går igenom olika redningar och vad de gör för konsistensen, och hur du kan kombinera sås med råvaran i både klassiska och nya kombinationer. Dessutom får du lära dig nya och tekniker och tillvägagångssätt att tillaga de klassiska såserna. Detta är en kurs för dig som arbetar med matlagning och vill höja dina såskunskaper till en ny nivå.
Kursinnehåll
Uppdatera dina kunskaper om fonder och buljonger
Fräscha upp dina kunskaper om de fem grundsåserna
Teknikeroch recept för växtbaserade såser och fonder
Tips om mise en place och förvaring av fonder och såser
Kursledare: Michael Andersson
Innan Michael bestämde sig för att bli kock arbetade han med teater. Han säger själv att han har sina första arbetsplatser att tacka för sin utbildning då det var där han blev upplärd. Michaels kockkarriär började på Den Gyldene Freden, därefter har han arbetat på flertalet krogar i Stockholm, men även i London och New York. Som medlem i Svenska Kocklandslaget var Michael med och tävlade i VM Luxemburg 2022 där landslaget tog hem ett silver. Idag jobbar han på Celeste Restaurant, som fick en stjärna i Guide Michelin våren 2024. Samma år vann han Årets kock.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar - matlagning i teori och praktik
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.