Det här är en inspirerande heldagskurs för dig som vill servera mer växtbaserad mat till unga och vuxna gäster med höga krav och som kanske är ovana vid vegetarisk mat. Kursen innehåller både praktiska och teoretiska moment och leds av kokboksförfattaren och dietisten Sara Ask.
Den här kursen är full av färg, smak och mättande mat. Du får lära dig hur du med till synes enkla och prisvärda livsmedel kan laga näringsrik och god vegansk/växtbaserad mat. Det blir många tips och konkreta redskap att ta med hem till verksamheten.
I kursens teoretiska del fokuserar vi på hur barn eller andra ovana matgäster generellt fungerar när det kommer till mat, hur deras smaksinne utvecklas och hur du med hjälp av den kunskapen kan hitta trick i matlagningen som kan göra dem mer nyfikna på att prova den växtbaserade maten och successivt öka sin repertoar. Du lär dig också om barns näringsbehov, översatt i konkret mat.
Kursen vänder sig till dig som arbetar i storkök inom offentlig eller privat verksamhet med störst fokus på skola eller lunchrestauranger.
Kursinnehåll
- Praktisk matlagning med färgglad vegoinspiration
- Konkreta tips för mer matglädje
- Kunskap om var i den växtbaserade maten näringen finns, alltså näringslära översatt i vanlig mat
Specifikt för en skräddarsydd utbildning
- Alla i gruppen får samma kunskap samtidigt.
- Gruppen får ett gemensamt förhållningssätt.
- Med en gemensam grund blir det enklare att genomföra förändringar.
- Sammanhållningen i gruppen stärks.
- Upplägg med tid, datum, plats och antal anpassas efter era önskemål.
Kursledare: Sara Ask
Sara har bland annat skrivit kokböckerna "Mera Vego" och
"Ännu Mera Vego", samt "Det goda livet" tillsammans med kocken Tareq Taylor. Hon har också skrivit faktaböcker om mat, till exempel "Första hjälpen vid matbordet - om barns näringsbehov, matkrångel och smakfavoriter".
